| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alex93 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 0:09 Заглавие: Схема за Дълги фарове - дневни светлини... алтернатива..? |
|
|
Искам да питам дали е възможно да си сглобя някаква по примитивна евтина схема с която да си пускам дългите светлини (през прекъсвач) не автоматично на по-малък процент като тези ДRL модулите...?
вече свикнах да ги мисля фаровете и не мисля че ще изпусна да ги включа е да обаче през деня не намирам много смисъл ей така да си светят, а пък някакси на повечето коли им отива да им светят дългите ... та нещо може ли да се измисли?
от модулите на 20 - 30 % ли се правят да свети някаква схема може ли да се направи, някой запознат да даде съвет?
това е с цел да не купувам целия модул който е достатъчно скъп ( 40 - 50 70 лв ...)
пък да питам ако се върже така в случай ча искам да присветна на някой
си пускам ток през обикновената верига на колата без съпротивление и си светят нормално крушките - връщам палчето за дълги и си свети през веригата със съпротивлението на 20 - 30% така ли ще е? да не вземе да изгори нещо? предполагам че до крушката на фара има постоянна маса само + сигнал е прекъснат и трябва от акумулатора директно да взема с прекъсвач и някакво съпротивление ще е най-примитивния начин?
H7 ми е крушката отделни са за къси и дълги ...? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 0:22 Заглавие: |
|
|
А преди да питаш за такива неща случайно да си потърсил във форума подобни теми и решения? Шифьори. Какво да ги правиш?
1
2
3
4
Повече не ми се търси ама и на мен не ми трябва.
 |
|
|
 |
dyaneff Нов потребител

Регистриран на: 25 Ное 2010 Мнения: 34 Местожителство: Долни Чифлик
|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 0:25 Заглавие: |
|
|
| И със съпротивление става, макари доста голямо и много топлещо, и с по-евтина готова схема ДРЛ става. Но първо провери дали наистина минуса ти е постоянен. Ако се съмняваш пиши каква е колата. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 0:38 Заглавие: |
|
|
| dyaneff написа: | | И със съпротивление става, макари доста голямо и много топлещо... |
И ако монтира съпротивленията долу, до педалите с един малък вентилатор ще си има и духлка за студените зимни месеци.  |
|
|
 |
alex93 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 0:42 Заглавие: |
|
|
за Corsa C става въпрос
с потенциометър става ли?
ама явно трябва да е мощен
а как да сметна съпротивлението колко ома/вата да е на крушка?
ПП. Колега хидразин, това са схеми за автоматични длр, и погледнах пак си струват 30 лв... не желая автоматично да се пускат искам възможно най-опростено, но пък чак само с един реотан май не е много на далавера затова търся алтернативи с проста и евтина схема...
през прекъсвач и евентуално потенциометър за да си ги наглася как да светят ако не се наглася да си е нагласено най-използваното по модулите колкото дават ...
пък към въпросната схема винаги може +совия сигнал да се мине през реле с контакта и да си светка като дам на контакт но въпросът е с намалянето на осветяването и задължително прекъсвач да си ги пускам когато искам а това с контакта евентуално само да ги гаси ако съм ги забравил да светят като независима верига... |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 13:21 Заглавие: |
|
|
И какво като струват? Мислиш че ще направиш нещо качествено, от което няма да се запали инсталацията в един момент за 5 лв? Или евентуално с пръдня? Нещо от обсъжданията досега и предложенията, които вече ти дадоха да не те устройва? Да си написал какво си намерил и какво точно не ти върши работа?
Няма да има поредна тема с флуд за евентуален някой лев икономия. Как се смята реотан пък съвсем не е за този форум. Въпреки че и това е разисквано.
И в закона ясно пише - къси или дневни светлини (ако автомобилът ги има фабрично). Не дълги. Никъде не пише и за % от мощността. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|