|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2012 22:36 Заглавие: |
|
|
За да се заемеш да направиш усилвател трябва сам да прецениш дали въобще си заслужава цялата гимнастика.Може би имаш вече някакъв опит но аз имам друго в предвид.Зная,че удоволствието сам да си го направиш е неповторимо. Правил съм много стъпала и куада и екселата и още много други. Екселата е хубав и устойчив усилвател свири доста добре но не ти го препоръчам за хай фи нуждите които търсиш.За да направиш истински усилвател трябва да се спреш на доказана качествена и стабилна схема. И за да направиш тази схема трябва да купуваш качествени елементи и най вече кондензатори.Крайните транзистори трябва да са мосфет и зъдължително латерални.Чак тогава маже да очакваш добър усилвател който превъзхожда мнозина маркови такива от масовото производство.Тогава може да се каже,че целта оправдава средствата.Идва тогава и още един проблем който също не е за подценяване.Външния вид.Представям си добре свирещ усилвател в някаква кутия е просто пародия.Тук също отиват много кинти.И тук ти самия трябва да прецениш въобще нужна ли е цялата история. За да ми повярваш разгледай този линк. Моля за извинение към модераторите,че препращам към друг форум и ако преценят нека изтрият моето мнение. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
erolchy Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Дек 26, 2012 22:56 Заглавие: |
|
|
Ами не ми се е случвало да ги давам на късо, ако не се лъжа първият има някаква защита, иначе на максимална мощност си работят перфектно, стига да ти е добро охлаждането, ако се хванеш да правиш втория само да знаеш че на схемата е обърнат поляритета, нещо не съответстваше с схемата за печатната платка, трябва да го видиш. За да не ти изгарят при късо сложи една защита, аз като правя усилвател с СТК винаги им слагам че те много лесно горят.. 
Последната промяна е направена от erolchy на Чет Дек 27, 2012 12:42; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
driverchoo Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 12:36 Заглавие: |
|
|
| Прочетох темата от кинка и да ти кажа чесно човека се е справол повече от пефектно, обаче като му видях цените на кондензатори и кутия само и ми прилоша! То само за тези пари ще се снабдя с фабричен с що годе прилично качество. На битака изкарват някакви фабрични усилватели втора ръка, които не могат да се пробват и не се знае работят ли дори. Разбира се и цената им е символична - от 50 до 100лв. но струва ли си риска. |
|
|
 |
maro71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Дек 27, 2012 20:37 Заглавие: |
|
|
http://radev1.narod.ru/ Отиди на този сайт ,обади се на посоченият телефон и попитай за платки,аз купувах от него, мисля ,че е един от най запалените колеги по QUAD ,дори има готови налепени и тествани ,работят много добре _________________ професията загива, нека и ние не я погребваме |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|