|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| ЗА или ПРОТИВ строежа на нова АЕЦ |
| ЗА |
|
57% |
[ 60 ] |
| ПРОТИВ |
|
42% |
[ 44 ] |
|
| Общо гласове : 104 |
|
| Автор |
Съобщение |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 13:04 Заглавие: |
|
|
AAAaaaaa, не така.
Или по друг начин казано, нищо не си разбрал брато!
Правителството, което и да е то, иска да се оправдае с избора на народа /отверкаджии, гайкаджии, и т.н./.
Е те това е референдум.
Или си мислиш че на правителството му е лесно, с такива дето не искат да разбират от нищо повече от пълният хладилник, и то днес, а какво ще бъде утре за децата и внуците ни....... неам думи.
И всичко това е една тънка червена, /в миналото/, линия.
Не искам да навлизам в подробности, банално известни на всички ни, или не ти е известно кой ни държи в положение партер, все още, и защо? _________________ колкото повече , толкова повече |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 13:16 Заглавие: |
|
|
| raxell написа: | ....Сещате ли се за какво е референдума? .  |
"Искате ли по скъп ток :
А) С нова АЕЦ
Б) Без нова АЕЦ "
Ще гласувам за .
| Цитат: | | Или по друг начин казано, нищо не си разбрал брато! |
Разбрал е ,действителността е такава каквато Ivo07 я е описал . |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 13:20 Заглавие: |
|
|
| raxell написа: |
Или си мислиш че на правителството му е лесно, с такива дето не искат да разбират от нищо повече от пълният хладилник, и то днес, а какво ще бъде утре за децата и внуците ни....... неам думи.
|
Абе пич ,ти нещо много на сериозно се взимаш бре . Влече те глобалната икономика ли ? Що ли ?
Мене наистина , ме интересува , да ми е пьлен хладилника , да има работа за мене децата , жената и всички останали в бьлгария . Да не гледам как хората се ровят по кофите и се изхранват от това . Не ме интересува кой какво ми обещава за утре , другиден или след милион години . Обещания за 20 годин -дал господ ..... Не ме карай да се разплаквам за правителството ,че му е трудно . Наистина му е много трудно ,щото се е захванало с работи дето ги не може
| raxell написа: | | Не искам да навлизам в подробности, банално известни на всички ни, или не ти е известно кой ни държи в положение партер, все още, и защо? |
Дай повече подробности ,щото на мене нито банално нито портокално ,не са ми известни .Пьк ако си достатьчно убедителен сигурно ще се сьглася с теб |
|
|
 |
raxell Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 13:55 Заглавие: |
|
|
| ivo07 написа: |
Абе пич ,ти нещо много на сериозно се взимаш бре . Влече те глобалната икономика ли ? Що ли ?
Мене наистина , ме интересува , да ми е пьлен хладилника , да има работа за мене децата , жената и всички останали в бьлгария . |
Мдааа, ще ти е пълен хладилника, и ще има работа и за теб и децата ти, и за всички останали в станата, както беше преди перестройката.
Само че изпускаш момента с ПАРТЕРА.
Докато има хора на които им харесва да седят нагъзени, но сити, така ще бъде.
Обърни се към миналото, и го осмисли, ако не го осмислиш, нямаш бъдеще.
А относно правителството, не случайно писах по горе, "което и да е то".
Няма сила която да се справи с настоящата ситуация, за това трябват ресурси които за момента не са даденост.
Да подчетрая, ресурсите не са финансови, макар че финансовите биха спасили положението за известно време, или по друг начин казано биха удължили агонията.
Жив и здрав да е Дянков, че държи нещата в релси, поне за сега.
Къса памет имате май, не помните долар пораснал от 1500 до 3000 лева за по малко от три часа.
И какво излиза, пак за независимост става въпрос, този път финансова, а тя е много тясно свързана с енергийната. _________________ колкото повече , толкова повече |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 14:35 Заглавие: |
|
|
| Това за Дянков много ми хареса .Кой сега е в партер ааааа ? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 14:55 Заглавие: |
|
|
О, да как пък ли не ми е къса паметта. Като и оня тъпанар финансовия министър на иванчо цигането излезе по телевизията и каза да си купуваме долари на 3000 лв че щял много скоро да стане 5000. И за половин месец се върна пак на 1500. А който трябваше си направи далаверата. За сметка на народа естествено.
и. ц. - няма как по друг начин да нарека асистент по политикономия на социализъма. Преподаваше на едни мои приятели от икономическия. А на мен асистент по същата политикономия беше ренета инджова, която също я направиха премиер. Освене тъпотията и ограничеността на всички преподаватели по идеологическите дисциплини съм я запомнил като единствения преподавател, който пушеше в час пред студентите.
Но хайде без офтопици, темата е за друго. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 15:19 Заглавие: |
|
|
Бе май че старческата деменция ме е налегнала,щото имам едни спомени че това с доларите стана по Жан-Виденово време И после Софиянски като пое служебния кабинет за около половин година върна нещата до около 1800 лева за гущер. После май беше Иван Костов.....Лошото е,че темата се изкривява. Въпросът беше за или против. Да нищим правителства и политици-няма смисъл. Всичките са отгледани в една кочина,една свиня ги е учила да ядат всичко,което докопат. Като не намерят нищо,почват да се ядат едни други. Дайте да видим кой е за и кой-не .И защо? Това е важно. Аз си казах-притесняват ме ядрените отпадъци и какво ще правим с тока,ако се построи нова централа. Това ще отнеме много време! А един нов реактор в съществуващата ще погълне много по-малко средства и време.Пък и нещата вървят към намаляване на потреблението и използване на алтернативни източници. И не споря,че съм прав. Може и да бъркам,колко му е? _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 15:56 Заглавие: |
|
|
| Какво значение има кой за какво е, като референдума няма да е валиден. Това го казвам с 99,9 % сигурност. Я вижте колко човека трябва да участват, за да е валиден. Само по причина, отрицателен демографски прираст, тази бройка едва ли ще бъде достигната. Само ще се потрошат едни грешни милиони за празни приказки. А, и телевизиите, тези вечни гладници, ще гушнат по някой грешен милион, платени от чичо Сам и Голямата мечка. |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 16:13 Заглавие: |
|
|
| Само да питам нещо по темата... Преди като затваряха редовни блокове на Козлодуй, що не искаха референдум, пък сега искат??? Дори експертите на МАГАТЕ определиха че не бива да се спират, ама тогаз никой нас не ни пита. Нали преди бяхме некомпетентни да решаваме, сега какво научихме ли се? Пък и народът изпростя тенденциозно още повече за тези години... |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 16:44 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | ....Дайте да видим кой е за и кой-не .И защо? Това е важно. Аз си казах-притесняват ме ядрените отпадъци и какво ще правим с тока,ако се построи нова централа. Това ще отнеме много време! А един нов реактор в съществуващата ще погълне много по-малко средства и време.Пък и нещата вървят към намаляване на потреблението и използване на алтернативни източници. ...? |
За , по сравнение Швейцария,Япония,САЩ .... имат , иначе всички договори ,проучвания,плащания по тях ... , трябва да се разсекретят и станат публични за да се формира пряко мнение. Може да се окаже че АЕЦ не е толкова скъпо и сложно съоръжение. АЕЦ може да замести алтернативните източници докато обратното все още не става .Докато не аварират са по екологични дори от ФЕЦ .
//Офф
Иван Костов ми преподава "Политикономия " през 88г във ВМЕИ тогава гл. асистент . Залата по време на лекциите му беше винаги пълна . Беше поискал разрешение от ЦК и ни водеше променен курс ,беше го кръстил "Стоково производство" / някакъв замаскиран комунизъм/ . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|