| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milipili Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 23:50 Заглавие: Смяна батерията на Битов топломер Siemens WFM21 |
|
|
Топломерът ми работи вече близо 10 години, дисплеят му доста избледня, а някои от съседските топломери, които купихме заедно 2003г., вече спряха и бяха заменени с нови. Цената им е твърде неприятна още повече, че я плащаме само заради изтощената батерия... Огледах корпуса, но е направен неразглобяем т.е. ще иска леко насилие/рязане/ за да се отвори и смени батерията, но за съжаление нямам никаква предварителна информация къде са я монтирали, за да режа кутийката на правилното място. Нито пък какъв тип е батерийката, че да не седи уредът разцепен докато търся такава. Останах неприятно изненадан, че в руските сайтове и форуми не успях да намеря абсолютно никаква информация по въпроса, а искрено се надявах.
Моля ви колеги, ако имате инфо или пък опит с този проблем на този уред да го споделите. Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 28, 2012 23:58 Заглавие: |
|
|
| Това не е твоя работа. Те затова са направени неразглобяеми или се пломбират. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 11:03 Заглавие: |
|
|
Едно такова е около 30 лв. Чак пък твърде неприятна? Ако действително си колега, това са пари от един телевизор - няма да казвам за колко време ще ги изкараш. Но във всички случаи по-малко от упражненията ти с ножовката. Вземи си модел с радиоотчитане да не се налага да осигуряваш присъствие. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 12:27 Заглавие: |
|
|
| Ще добавя само, че да се намери на пазара или в нета батерия от същия вид, която да издържа 10г (върху радиатор) в нищожни количества е безнадеждна работа, а ако се намери, цената ще е над 30лв/бр. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 13:05 Заглавие: |
|
|
| hidrazin написа: | | Това не е твоя работа. Те затова са направени неразглобяеми или се пломбират. |
За 5-6 лева се намира такава батерия.Що трябва да плаща целия уред?Хидразин,ти от тях ли си,ако да-*******ти. _________________ [email protected] |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 13:56 Заглавие: |
|
|
| Kacho написа: | | Хидразин,ти от тях ли си,ако да-*******ти. |
Не съм от тях но това не ми пречи да го нач***ам на твоята за глупостите, които ръсиш тук. Ако ти се намира нещо под капачката може да прочетеш какво означава дялово разпределение и защо са пломбирани и не трябва да се отварят топломерите. Защото ако всеки ще почне да си ги отваря, сваля и т.н.т. къде ще му отиде края? На топлофикация не и пука - тя си има в абонатната мерене. Та тия тарикати дето си манипулират топломерите не крадат от топлофикация а от съседите си.
Пък питащия - не знам къде е търсил ама ако топломера му е WFM21.D111 е със сменяема батерия:
http://www.toplo.bg/res/files/documents/ceni-grajdani.xls
Наистина новите топломери от този тип са скъпи и решението на този проблем би трябвало да го обсъдят с фирмата за топлинно счетоводство. Не го знам от къде е и кой му е топлинния счетоводител ама силно ме съмнява да се съгласят на такава врътка - ще гледат да спечелят от продажбата на нови топломери. Пък ако откаже да си го смени вероятно ще има проблеми.
Лично аз нямам парно от над 6 години и оттогава съм много добре.
 |
|
|
 |
ivan_pop Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Дек 29, 2012 20:58 Заглавие: |
|
|
| Дай снимка на топломера да видим как изглежда.Аз имам опит с един модел на Сименс,но не помня какъв беше модела. |
|
|
 |
|