Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Смяна батерията на Битов топломер Siemens WFM21

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
milipili
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2012 23:50    Заглавие: Смяна батерията на Битов топломер Siemens WFM21 Отговорете с цитат

Топломерът ми работи вече близо 10 години, дисплеят му доста избледня, а някои от съседските топломери, които купихме заедно 2003г., вече спряха и бяха заменени с нови. Цената им е твърде неприятна още повече, че я плащаме само заради изтощената батерия... Огледах корпуса, но е направен неразглобяем т.е. ще иска леко насилие/рязане/ за да се отвори и смени батерията, но за съжаление нямам никаква предварителна информация къде са я монтирали, за да режа кутийката на правилното място. Нито пък какъв тип е батерийката, че да не седи уредът разцепен докато търся такава. Останах неприятно изненадан, че в руските сайтове и форуми не успях да намеря абсолютно никаква информация по въпроса, а искрено се надявах.
Моля ви колеги, ако имате инфо или пък опит с този проблем на този уред да го споделите. Благодаря!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пет Дек 28, 2012 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не е твоя работа. Те затова са направени неразглобяеми или се пломбират.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2012 11:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Едно такова е около 30 лв. Чак пък твърде неприятна? Ако действително си колега, това са пари от един телевизор - няма да казвам за колко време ще ги изкараш. Но във всички случаи по-малко от упражненията ти с ножовката. Вземи си модел с радиоотчитане да не се налага да осигуряваш присъствие.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
ikarlo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2012 12:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще добавя само, че да се намери на пазара или в нета батерия от същия вид, която да издържа 10г (върху радиатор) в нищожни количества е безнадеждна работа, а ако се намери, цената ще е над 30лв/бр.
Върнете се в началото
Kacho
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2012 13:05    Заглавие: Отговорете с цитат

hidrazin написа:
Това не е твоя работа. Те затова са направени неразглобяеми или се пломбират.

За 5-6 лева се намира такава батерия.Що трябва да плаща целия уред?Хидразин,ти от тях ли си,ако да-*******ти.
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2012 13:56    Заглавие: Отговорете с цитат

Kacho написа:
Хидразин,ти от тях ли си,ако да-*******ти.

Не съм от тях но това не ми пречи да го нач***ам на твоята за глупостите, които ръсиш тук. Ако ти се намира нещо под капачката може да прочетеш какво означава дялово разпределение и защо са пломбирани и не трябва да се отварят топломерите. Защото ако всеки ще почне да си ги отваря, сваля и т.н.т. къде ще му отиде края? На топлофикация не и пука - тя си има в абонатната мерене. Та тия тарикати дето си манипулират топломерите не крадат от топлофикация а от съседите си.
Пък питащия - не знам къде е търсил ама ако топломера му е WFM21.D111 е със сменяема батерия:
http://www.toplo.bg/res/files/documents/ceni-grajdani.xls
Наистина новите топломери от този тип са скъпи и решението на този проблем би трябвало да го обсъдят с фирмата за топлинно счетоводство. Не го знам от къде е и кой му е топлинния счетоводител ама силно ме съмнява да се съгласят на такава врътка - ще гледат да спечелят от продажбата на нови топломери. Пък ако откаже да си го смени вероятно ще има проблеми.
Лично аз нямам парно от над 6 години и оттогава съм много добре.
Very Happy
Върнете се в началото
ivan_pop
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Съб Дек 29, 2012 20:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Дай снимка на топломера да видим как изглежда.Аз имам опит с един модел на Сименс,но не помня какъв беше модела.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети