| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cheese Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2012 19:12 Заглавие: Схема на предавател. |
|
|
Здравейте. Търся схема на малък Видео предавател за аналогов видео сигнал който да може да предава и звук(поне 1 канал) -ако може стерео още по добре (въпреки че от скромните ми познания там става малко по сложно) RCA video - за тези които са забравили:
http://en.wikipedia.org/wiki/RCA_connector
http://en.wikipedia.org/wiki/Composite_video
Предавателя трябва да работи на UHF честота 420-430 Mhz това съответства например на канали(по долу ще напиша); и да е само 50 mW повече не ми трябва, за 50 ома антенка. Евентуално може малко по мощен тогава ще трябва да му измисля някакъв атенюатор.
ето примерни канали: (до колкото знам всеки телевизор който може да се купи в България с обикновения си тунер би трябвало да може да приема на тези канали)
56 TT 415.25
57 UU 421.25
58 VV 427.25
59 WW 433.25
60 XX 439.25
ето тук има пълен списък със всички канали:
http://www.jneuhaus.com/fccindex/cablech.html
Разбира се, сигналът ще приемам с обикновен телевизор.
Предварително благодаря на всички които ще дадат схеми/съвети и друга поленза информация по темата.
Поздрави и весели празници!
ПП:моля без коментари от сорта на в интернет има, защото съм прегледал доста схеми и всичките са за някакви големи мощности с многостъпални усилватели... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2012 19:39 Заглавие: Re: Схема на предавател. |
|
|
Няма ли готови както преди имаше едни с 3-4 транзистора видео сендерчета. Преди няколко месеца някъде мярнах за 20лв. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
cheese Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2012 20:31 Заглавие: Re: Схема на предавател. |
|
|
| DJ69VN написа: | | Няма ли готови както преди..... |
Така щеше да е най лесно но за съжаление така не става. (вече съм прегледал този вариант) Тези "сендерчета" нито работят на честотата която ми трябва, нито имат ясно упомената изл. мощност. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Дек 30, 2012 21:26 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | (до колкото знам всеки телевизор който може да се купи в България с обикновения си тунер би трябвало да може да приема на тези канали) |
Не всеки телевизор с "ОБИКНОВЕНИЯ" си тунер ще го хване, а само телевизор с хипербанд тунер ще го хване. Не четеш ли таблицата в приведения от тебе линк?
Иначе можеш да ползваш и видео модулатор от старо видео - с малко пипане лесно можеш да го докараш да излъчва в хипербанда ( предполага се, че имаш необходимата измерителна апаратура ) |
|
|
 |
cheese Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 1:35 Заглавие: |
|
|
Здравей това за модулаторите го знам че от тях може да се направи предавател но до колкото знам са много маломощни....
Освен това "модифицирането" нещо не ми се нрави. Нямам съответната апаратура защото съм начинаещ затова търся готова схема...Както казах дори да е малко по голяма мощност от 50 миливата ще му сложа някакъв атенюатор, това е най-малкия проблем. Иначе бях намерил схема на КСВ-мер с който после да му наглася антената, прави се със един диод, кондензатор, резистор и един directional coupler. (10-20 децибела). И с волтмера се правят 2 замервания и се смята по формулата ксв.
Точно в хипербанд искам да работи, тунерите се намират, едва ли това ще представлява проблем. |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 1:59 Заглавие: |
|
|
1. Прочети правилата, че ще ти се карат (цитирането)
2. Както са те посъветвали ... По-добре си го купи готово или освен, ако не искаш да се запознаеш с принципа на работа(Работата си е сложна и иска апаратура). |
|
|
 |
AA Опитен потребител

Регистриран на: 28 Юни 2004 Мнения: 730 Местожителство: ВеликоТърново
|
|
|
 |
lz1wvm Опитен потребител

|
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 11:32 Заглавие: |
|
|
| cheese написа: | | Нямам съответната апаратура защото съм начинаещ затова търся готова схема... |
Като налепиш готова схема, да не мислиш, че ще тръгне. Трябват си настройки. Почти нищо не тръгва от раз, особено пък във високите честоти. А пък надали има КСВ-мер да може да мери при 50 mW. |
|
|
 |
cheese Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 01, 2013 19:44 Заглавие: |
|
|
Здравейте 2 от последните 3 мнения са напълно безполезни, и хората които са ги публикували явно не са си направили труда да прочетат постовете преди това, накратко казвам: Купешко устройство в случа не върши работа поради следните причини:
нито работи на честотата на кото искам, нито има ясно упомената изл. мощност.
Както и да е, за пореден път се доказва че в Български форум хората не помагат, а само плюят.
И все пак сред това което е дадено има 1 нещо което може и да ми свърши някаква работа, и това е линкът:
http://elwo.ru/publ/skhema_videoperedatchika/1-1-0-229
Ще го прегледам по-подробно, първото нещо което се наби на очи е че работи на 470 мегахерца, ще видя дали може да променя някои работи за да намаля малко честотата. Благодаря на потребител AA, И неговият съвет! В случая неговото мнение се оказа най-полезно, наред с това ма потребител gakal.
Евентуално ще видя дали може да намеря от някъде модулатор и да го усиля до 50 mW.
"Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;"
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп. |
|
|
 |
|