|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 14:53 Заглавие: |
|
|
ELP , погледни какво съм написал за техниката в подписа си.А и при малко повече зор \елементи де\ може да се направи и двупроводно-сиреч паралелно на ключа се слага гасяща верига-изправител-ценер и достатъчно голям капацитет за захранване на датчика .-комутиращ елемент.Напрегни си фантазията и си кажи може ли да стане такова нещо  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan_ws Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Дек 31, 2012 20:38 Заглавие: |
|
|
Действително има фотоклетки с 2 извода, крушката реално е парче проводник, така че клетката е постоянно захранена, но в изкл. състояние има мн. голямо съпр. и консумация ~500mW, а като се включи става мн малко, но предполагам не 0!! Защото иначе ще остане без захранване, ако няма пад въпху себе си. Поне така мисля, но китаеца явно го е измислил. Аз само не разрах. Идеята е да има фотоклетка + девиаторен ключ ли? В смисъл, ако по някаква причина ПИРа не включи лампата да можеш да си я пуснеш с ключа ли? Защото и аз нещо такова мисля да направя, но не съм сядал да поразсъждавам.
Весело посрещане! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 01, 2013 17:43 Заглавие: |
|
|
Той не китаеца го е измислил,спомнете си дистанционно управляемия ключ на Млад Конструктор-същата работа! Лампата не се изключва напълно,има едно напрежение 10-15V върху нея,което се ползва да захрани електрониката. И точно затова тия ключове не са подходящи за енергоспестяващи и LED лампи-електрониката им (импулсните драйвери) при подобно захранване почти успяват да запалят лампите и се почва едно мигане или слабо светене,колкото да те извади от равновесие. Като правих ремонта у дома реших да сменя обикновените крушки в коридорите с LED. Изобщо не се сетих какво ще последва! Направихме всичко,боядисахме,дойдоха новите лампи,свързвам ги и какво-светят си на около 30%. Мръдна и светват напълно. Беше страшен филм! 10-15 дни се борих с проблема-няма решение! Накрая спретнах две релета,управлявани от компаратор,които ми отделяха захранванията напълно от инсталацията до момента в който ключът засече движение и вкарах нещата в ред! Ако бях се усетил навреме,щях да си монтирам два нормални PIR ключа на стените и да приключа. Ама с двупроводната инсталация беше голям филм! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 04, 2013 23:42 Заглавие: |
|
|
| Не бях влизал от Коледа във форума и с изненада открих,че темата още се точи.От половин година в нашия блок преработихме осветлението да се управлява от фотоклетка+PIR датчик.Старото беше с два девиаторни ключа в двата края на коридора с 11 апартамента.В момента сме с 6 датчика на етаж включени паралелно на мястото на 6-те стари лампи а от изходите на датчиците се захранват лампите.Никъкво копане и други допълнителни неща.Това свързване има един недостатък-ако някой реши да превключи девиатора лампите няма да светят.Но и за това има лек-девиаторите се свързват твърдо и да си щракат колкото искат няма проблем.Има и една тънкост-понеже лампите са близо до датчиците трябва да се направи така че да не ги осветяват пряко.Не виждам защо е необходимо датчика да е вързан паралелно на ключа. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|