| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 25, 2005 22:04 Заглавие: Проблем с пералня INDESIT WG432TX |
|
|
| Проблема е следния: когато дойде момент да се включва помпата същата не всеки път тръгва. Чува се едно щракване и след това едно много леко бучене. Помпата тръгва когато изключа пералнята от бутона за включване и след това го включа. Понякога се налага да го изключвам и включвам няколко пъти. Та въпроса ми е къде най-вероятно е проблема: в помпата или в програматора (или в нещо друго)? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 8:35 Заглавие: |
|
|
| Според мен е помпата , но това трябва да установиш сам .В момента когато не върти трябва да замериш напрежението което и се подава. След това можеш да се ориентираш къде е проблема. |
|
|
 |
кк Гост
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 9:50 Заглавие: |
|
|
| zxcr написа: | | Според мен е помпата , но това трябва да установиш сам .В момента когато не върти трябва да замериш напрежението което и се подава. След това можеш да се ориентираш къде е проблема. |
По точно в момента в който трябва да върти:) Обикновено или клеясва или има окислени контакти заради влагата. Едно профилактично разглабяне почистване, вадене на стотинките пироните части от чорапи и т.н. няма да и навреди. |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 12:27 Заглавие: |
|
|
| помпата ,ако не е сменяна до сега е вибрационна,а те не се ремонтират.моят съвет е-сменяй с нова да нямаш ядове |
|
|
 |
burzaka Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 13:03 Заглавие: |
|
|
привет eler!
и аз подкрепям колегите , че проблема ти е в помпата,а не в програматора, но за да се увериш може да свалиш двете клеми за нейното захранване и да подадеш директно захранване.
причината да не тръгва всеки път е клеясване на оста на роторчето.
ако не ти се дават 15-16 лева за нова и мислиш, че може да се справиш- сваляш, разглобяваш и почистваш!
Успех  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 15:07 Заглавие: Re: Проблем с пералня INDESIT WG432TX |
|
|
| eler написа: | | Проблема е следния: когато дойде момент да се включва помпата същата не всеки път тръгва. Чува се едно щракване и след това едно много леко бучене. Помпата тръгва когато изключа пералнята от бутона за включване и след това го включа. Понякога се налага да го изключвам и включвам няколко пъти. Та въпроса ми е къде най-вероятно е проблема: в помпата или в програматора (или в нещо друго)? |
Помпата е с мокар ротор и фтулките се износват от агресивната среда на праха затова се сменя помпата |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 20:57 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички! Утре ще и направя една профилактика на помпата пък каквото стане. |
|
|
 |
Joniks-serviz Опитен потребител

Регистриран на: 10 Сеп 2004 Мнения: 352 Местожителство: България-Пловдив
|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 9:12 Заглавие: |
|
|
Няма смисъл от профилактика ! Направо сменяй помпата около 20-25 лв.е . Аз наскоро имах такъв проблем и се реши само с нова !!  _________________ РЕМОНТ НА ТЕЛЕВИЗОРИ,LCD,PLASMA,АУДИО И ВИДЕО,ЛАПТОПИ- ТОТАЛЕН РЕМОНТ,ИГРАЛНИ КОНЗОЛИ- X-BOX,PS3, BGA-REBALLING,КОМПЮТРИ И ПЕРИФЕРИЯ,LCD МОНИТОРИ,GSM,ДИГИТАЛНИ ФОТОАПАРАТИ,ВИДЕОКАМЕРИ,МИКРОВЪЛНОВИ ПЕЧКИ, КЛИМАТИЦИ, ЗАРЕЖДАНЕ НА АВТОКЛИМАТИЦИ. |
|
|
 |
|