Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Може ли да се програмира S93C6 без да с разпоява ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 10:52    Заглавие: Може ли да се програмира S93C6 без да с разпоява ? Отговорете с цитат

Налага ми се да препрограмиран една памет smd монтаж - S93C6. Не ми се иска да я разпоявам, за да не се повреди,т.к. е единствена. В нета видях това: http://www.tachosoft.com/pics/nissantiana.htm , та се чудя дали не мога да я прочета и презапиша без да я отпоявам. Досега винаги съм препрограмирал само свалени. Имам програматора от Млад Конструктор. Там прочетох, че интерфейса Microwire позволява свързването на повече от едно устройство към шината (DO, DI, CLK). Затова си мисля че е възможно. Още повече че на платката до паметта има 'островчета' за запояване на кабели свързани точно с шините. Но все пак искам и мнението на по опитни колеги. Благодаря предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Те тия островчета се наричат проходни отвори и са за друга цел. И това че на повечето платки са като островчетата за запояване без солдер маска е защото се упростява производството. Иначе би трябвало да стане, но ако захраниш само тази интегралка. Иначе другите схеми ще почнат да шляпат битове по шината.
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 12:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега, знаем какво са проходни отвори и мисля че мога да правя разлика. Тези островчета са без отвори, специално направени и са калайдисани.
http://img541.imageshack.us/img541/5403/imgp7036.jpg

И искам да попитам някой срещал ли е точно тази ИС S93C6 т.к. намерих информация за 93С46, 56, 66 и т.н. но не и за C6 ?
Върнете се в началото
Stolle
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 13:01    Заглавие: Отговорете с цитат

IS93C66: http://datasheet.eeworld.com.cn/pdf/ISSI/31557_IS93C66-3G.pdf
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 16:28    Заглавие: Отговорете с цитат

darin1969 написа:
...

еее да беше дал напреди тази снимка. Тука съм съгласен. Виж някой джъмпер дали има там за изолиране от другите чипове.
Ама и тука не е сигурно 100 % това са контролни точки TP1 (test point)
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 16:43    Заглавие: За схемата Отговорете с цитат

darin1969, не ти го препоръчвам. Помисли какво би станало, ако докато ти се опитваш да я четеш и процесора, към който е включена, реши да я чете. Кой данни ще прочетеш - заявените от теб или от него? Да не говорим, че ще дадеш изходите на процесора и програматора накъсо - кой ще "надвие" в тая борба е неясно. И какви ще бъдат щетите по платката и паметта - само един господ знае.
Върнете се в началото
darin1969
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Яну 07, 2013 17:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за коментарите. Може и с някой програматори да няма проблеми, но за моя не знам. Затова ще я сваля от платката.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети