|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Rabin Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 11:46 Заглавие: |
|
|
Имам проверена схема и много добре работеща, обаче поради малкото ми мнения не м0га да качвам файлове. Дай имейл да ти я пратя,.
То си има тема по въпроса къде и как се качват картинки.Има и файлообменник  |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 11:51 Заглавие: |
|
|
| Абсолютно нямам за цел да наставнича, питам за проверена и проста схема. Подхождам така, защото съветът "чети" е по дефолт на такива теми, а четох доста. Търся нещо просто и проверено. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 12:02 Заглавие: |
|
|
Извинявай за забележката . | Цитат: | | трансформатора (TV) мощностью 100 Вт, выпрямительного моста В2М1-5 |
можеш да ги замениш с адаптер за нотбук 18В 5А |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 12:27 Заглавие: |
|
|
Aйде бе хора, никой ли не е правил с готова автоматика от кола? Все някакви дебели схеми давате...
Ако ще 100 елемента да има, ама да е кит. Че е мъка да събирам от магазините. И за мен, и за продавачите. |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 13:09 Заглавие: |
|
|
То автоматиката за кола не спира да зарежда. Просто се знае че няма как да презаредиш акумулатора. Автономността на повечето автомобили е около 4-500км или около 5-6 часа работа. После при палене пак харчиш ток и отново зареждаш.
иначе кит тук - http://hobby.neomontana-bg.com/ _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
Rabin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 13:19 Заглавие: |
|
|
Да добавя, че гледах над 10 модела готови зарядни. Ходих по големите вериги и по Симеон, авточарковете. Само за един Бош за 140 лева имам подозрения, че е автоматичен. Другите са стабилизатори на напрежение. Ако въобще има електроника. Лидл са предлагали модел, ама си забравя програмата и му я набираш преди заряд.
Засега не намирам на посочения линк.
Последната промяна е направена от Rabin на Вто Яну 08, 2013 13:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
kolo Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 13:21 Заглавие: Автоматично зарядно за автомобилен акумулатор - част 40 |
|
|
http://forum.eshop.bg/viewtopic.php?t=80482 - това е схемата 100% тествана от мен и много други любители.Ако всичко е изправно тръгва веднага. _________________ коло |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 08, 2013 14:09 Заглавие: |
|
|
| Аз си ползвам това и работи перфектно . Не смятам да те убеждавам как работи тиристора и еднопреходния транзистор в схемата , не съм убеден ,че ще разбереш принципа на действие , но просто казвам - работи , регулира тока и спира при достигане на зададеното напрежение . Тока не е стабилен и спада със течение на заряда , но така или иначе не си поставил условие за това , а само да не презарежда акумулатора , така че отговаря на този критерий , няма страх от късо и прочие екстри са описани в темата . Броя елементи няма да го коментирам ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|