| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 16:52 Заглавие: |
|
|
така 1.Това е обикновен трансвертер 2.има малък ток на отдаване(>500ma)3.служи за захранване на осцилоскоп,което показва много добра стабилизация НО пък тока те спира (малък е) 4.иска калибратор който се настрова много трудно.Но ако се пойзпотиш както направих аз ще ти даде ток над 15А  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 17:29 Заглавие: |
|
|
Ще даде Баба ти,не спрехте да плещите глупости.Това е блокинг генератор,който ако е сметнат за големи токове ще стартира сам на 32,ако го пускате отвънка,за да държи горе доле стабилни напрежения трябва да има постоянна консумация и така на татък ....  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 17:39 Заглавие: |
|
|
така, аз съм по групостите аз не искам да ползвам калибратора, нито всичките напрежения, а само 300В и ток на консумация от тях(300В) 10-15мА. няма да го натоварвам много, обещавам така че смятам да ползвам само генератора и едното вторично напрежение(с малки изменения). оставам с впечатление че ще ми свърщи работа. знам че мога да направя схемата и да се убедя дали работи, но ако не работи това са си напразно дадени пари. нали е така? при положение че някой по-умен от мен може да ми каже, аз смятам че не е глупаво да питам
може ли още един тъп въпрос може ли да се сменят транзисторите от генератора с NPN. трябва да се обърне захранването , а какво още трябва да се промени? |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 18:00 Заглавие: |
|
|
| За 15 мА нямаш проблеми.Спокойно можеш да смениш и трнзисторите. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 18:38 Заглавие: |
|
|
ама само като обърна захранването ли?
друг проблем ми е и навиването на трансформатора, но айде, няма да ви занимавам. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 9:18 Заглавие: |
|
|
| Трансформатора е елементарен взимаш по голям тороид,за да не му се притесняваш за намагнитването,или още по добре чашковиден,че се навива по лесно.Без въздушна междина.Първичните по 6 на базите по 10 вторичната 150.Честотата на работа не е известно къде ще е,коригира се малко със съпротивлението от 68 ома,като не бива да го намаляш помалко от 47,а можеш да го увеличаваш докато спре генератора.Изходния изправител е добре да е грец и е задължително да има товар някакъв резистор,защото на празен ход напрежението ще се вдигне до хиляди волти и ще ти изгаря диодите.Най важното нещо в схемата е да улучиш началата и краищата на намотките от първичната част.Но нямам време да ти обяснявам,поиграй си помисли и така ще научиш нещо. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 12:39 Заглавие: |
|
|
добре, много благодаря за информацията. ще си поиграя и ще видим какво ще стане  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 12:43 Заглавие: |
|
|
| ЗА изходен изправител ползвай ВА159,трябва да са поне 800 волтови диоди,а трнзисторите с голямо бета и поне 30 вата BD243-244 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 12:53 Заглавие: |
|
|
айде да те питам нещо последно как точно да навия трафа? намерих си тороид 45/28/8. навивките трябва да са равномерно разпределени по цялата дължина на ферита или една до друга да ги слагам? и аз исках чашка да си взема, но навсякъде ги продават без макари. само в МК продават едно много яки чашки, но ги беше свършил и нямало да има скоро пак, гадъм му с гад  |
|
|
 |
|