| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ABV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2013 13:47 Заглавие: Може ли батерия от gsm да се сложи на iPod touch 4 |
|
|
Здравейте.
Имам iPod touch 4, на който обаче батерията му вече издиша. Лошото е, че в сервиза на вносителя не извъшрват въобще смяна на батерия.
В е-бей продават ей това нещо за 10долара, но цената ме съмнява крайно много, а и намерих коментари, че тези батерии не си заслужават.
В ютуба гледам как някой е сложил батерия от Нокиа на ипода, казва, че работи, но на клипчето ипода не е включен.
http://www.youtube.com/watch?v=Kvc1W4GUkPo
Батерията на нокиа, която имам и у нас е - 3.7V , 800mAh, 3.0Wh
Тази на ипода е - 3.7V, 3.44 Wh
Все с по три крачета.
Като характеристики следва да са съвместими, но се чудя дали ще има някакъв проблем при зареждането и дали устройството по някакъв начин ще разпознае, че батерията не е оригиналната. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
k810 Опитен потребител

|
|
|
 |
ABV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2013 19:56 Заглавие: |
|
|
Т.е. ?
Сега намерих в интернет, че оригиналната батерия е 3.7 V 3.44 W·h (930 mA·h |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2013 20:01 Заглавие: |
|
|
| Трябва да стане. Линка беше да видиш информация за средното краче, да измериш стойността при оригиналната батерия, и ако се наложи да направиш малки корекции по новата. |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2013 20:51 Заглавие: |
|
|
| Абе така от "раз" няма да стане работата . Няма да се разпознае новата батерия и няма да се зарежда . Средния извод ,ако си кьсметлия е с резисторче 5-15кома кьм минуса на батерията примерно .Ако и двете батерии са такива ще минеш с корекция само на резистора , ама има батерии с цяла платка вьтре . Е сега кой да знае кви са и двете батерии твойта и другата .И да се е сбльскал и с двете надали ще помни в коя кво имаше ....... От твойта снимка ,нищо не се вижда . Е там отгоре има 1 платка -кво има на нея от задната страна ? Тя може да се наложи да се прехвьрли на новата батерия , а от нея да се извади квото има . Няма кой да ти го каже това докато не се видят и двете батерии , па знам ли...... |
|
|
 |
ABV Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 10, 2013 21:45 Заглавие: |
|
|
Това се чудех и аз. Дали в третия извод за зареждане има някакви особености при различните производители именно с цел да не са заменяеми. Явно са по емпиричен път ще се разбере, но ще изчакам още някой месец тотално да умре батерията да не отиде зян от сега ипода . |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 19:32 Заглавие: |
|
|
| ABV написа: | | Това се чудех и аз. Дали в третия извод за зареждане има някакви особености |
Взимай батерията дет си си харесал ,но като стане дума да се сменява отиди в някой сервиз да ти я сменят . Не е точно като акумулатора на колата или батериите на електрическо фенерче...... |
|
|
 |
ABV Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2013 21:37 Заглавие: |
|
|
| И отговорът е - може и да може, но не и конкретно от тази Нокиа, защото батерията идва по-дебела. В началото си мислех, че ще пасне, но след като пристигна новата ми батерия се оказа, че има накъде по-тънко. |
|
|
 |
|