|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Shishmanov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 17:25 Заглавие: |
|
|
А някои може ли да ми обясни как да свържа елементите върху платката за третата бобина. Схемичката съм я пуснал по-нагоре, но тя е за вземане на сигнал от 2 бобини.
Също така искам да попитам каква е ролята на изводът маса в схемичката която съм приложил по-назад? Чух доста противоречиви мнения от хора които съм питал - едни казват на място си е, други викат не трябва да се свръзва...
И друго ми дойде наум - вътре в оборотомера има 1 потенциометър, с малко болтче, разбира се боядисано(т.е. фабрично калибровано), дали чрез въртене на това болтче не могат да се изменят показанията? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 21:46 Заглавие: За винтчето |
|
|
| Боядисаното се слага (по болтчета и по потенциометри) най-вече за да разберат хората в сервиза, че преди това някой "разбирач" е пипал където не му е работа и е пре**л иначе (може би) здравата техника. За да му отрежат главата с цената за ремонта... Имах един колега, беше разлепил табели по машините, на които пишеше "Ако не знаеш какво правиш, по-добре не го прави!" |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 23:21 Заглавие: |
|
|
Аз си мислех, че е да не се въртят от вибрациите на апарата  _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 23:29 Заглавие: |
|
|
А също да се бележи положението , в което е калибриран, за да може да се върне в него  |
|
|
 |
ivanovbg Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Яну 11, 2013 23:39 Заглавие: |
|
|
Ако вярно не знаеш какво да правиш - не го чупи повече!
А и имай предвид че опита е право пропорционален на потрошената техника. _________________ Ако нещо не не става с акъл,опитай с мощност
Ако и мощността (чука) не помогне-потърси по знаещи! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|