| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 20:40 Заглавие: |
|
|
da ama баща ми не ми дава да барникам 220V да не говорим за траф самоделка който 90% ще го гръмна от раз че затова искам импулсно _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 20:54 Заглавие: |
|
|
хахах че ти като не бърникаш в контактите то доникъде няма да стигнеш всеки е минал по този път на всеки му е гърмяло нещо в ръцете тъй че деиствай, нали имате по 25А бушон за контактите във всяка стая какъв е проблема дори сега новите бушони изключват така бързо дори една крушка да ти изгори и веднага реагират. А за усилвателчето щом не е за кола какъв е смисъла от импулсно. Може със импулсно от 220 на 30 ама ще ти излезе по скъпо от трафо пък и то май както каза някои по горе е по сложно от самото усилвателче. Така че не се притисняваи само бъди предпазлив и действай.  |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 22:17 Заглавие: |
|
|
Колеги,дайте и някоя схемичка или линкове.И на мен ми трябва самоче за кола около +/-50V благодарско предварително! _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 13:09 Заглавие: |
|
|
| и аз търся подробни предложения за импулсно за амп. 2по50В реални захранва се на +-34в ,но и +-30 също ми върши работа ....мощноста както знаете трябва да е по голяма от изходната на амповете . Хубаво ще схемата да е изпитана и надежна |
|
|
 |
Svetoslav40 Опитен потребител

Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 143 Местожителство: Берлин/Германия
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 10:56 Заглавие: |
|
|
Няя да отварям нова тема затова ви писха тука....
Значи, правя си аз импулсно захранване, напрежение, ток за сега не са от значение. Използвах сехемата от мк и малко идеи от даташита на тл494, до тука добре, това нещо тръгна (след 10-ина изгорени BUZ11) но, нещо ми куца по обратната връзка. Няйои може ли да ми даде идея как се смятат резисторите на ОВ че да почне да деиства. Доколкото разбрах ОВ е мноо чувствителна работа. Другото, може ли някои да ми даде диаграма как тряя да изглеждат импулсите които са на гейта и саответно на дреина, че тука нещо не ми харесва как изглеждат? На захранващите шини има също импулси, на + направо си изглеждат, все едно меря на дреина на транзистора, нормално ли е? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 17:11 Заглавие: |
|
|
| На + не трябва да има никакви импулси в идеалния случай, в най-добрия реално се получават, но не трябва да са големи, трябва LC филтър за да изглажда пулсациите. С какво захранваш импулсното, акомулатор или токоизправител ? |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 17:27 Заглавие: |
|
|
| Milen_haskovo написа: | Между другото толкова ли си малък, че | Цитат: | | баща ми не ми дава да барникам 220V | ? Кажи на баща си да дойде да пипа той, като не ти дава  | баща ми не ми дава да бърникам,защото съм способен на всякакви експлозии айде дайте малко теория за импулсните че съм абсолютно бос в тая насока  _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |
Svetoslav40 Опитен потребител

Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 143 Местожителство: Берлин/Германия
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 17:30 Заглавие: |
|
|
импулсното го захранвам с 12-те болта от атх захр. от комп.
това нещо горе-дролу тръгна, и обратна връзка има, ама маи не бачка както трябва. на пин 1 на интегралата, като достигне напрейението 5в, започва трафа да бръмчи жестоко и пада изх. напрежение, но не дотолкова че напрежението на пин 1 да падне под 5в. Нормално ли е това? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 18:06 Заглавие: |
|
|
Ами ТЛ494 си гледа на пин 1 да е 5 волта, за нея това е нормално но изходното по принцип няма как да се стабилизара на под 5 волта, но ако от изходнот напрежение се подава да речем точно половината чрез резисторен делител то на изхода трябва да има стабилни 10 волта. А за 30 волта трябва да има делител 6:1 (30 V / 5 V = 6), например от резистор 5 к и 1 к между маса и изходното, 5те к към изходното 1к към масата, а общата точка на пин 1 на ТЛ494. Трафа църка нормално е...
Р.Р имам едно старо импулсно, на него има една ИС В250D или В255D
не ми е под ръка, някой, има ли данни за нея ? |
|
|
 |
|