Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Автоматично зарядно за автомобилен акумулатор - част 40
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
soton
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Яну 12, 2013 22:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Е по проверена от 723 в историята на електрониката няма!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла AIM Адрес
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 9:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбирам смисъла на последните 2 поста. 723 е чип, а конкретна схема, за която говорите - не виждам.

"Защо да е просто като може да е сложно! " - хубав подпис, soton!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 9:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Rabin ВСИЧКИ дадени ти схеми са проверени.Ти като си нямаш хал хабер от електронните прибори никой не ти е виновен и нищо не ти позволява да подлагаш на съмнение всичко казано от колегите\ това не са ти две тухли и да ти кажат подреди ги така \, може да си супер мен в програмирането но тук си никой.Както аз макар че имам компютър не ме прави компютърен гений така и ти макар и да имаш поялник нищо не можеш да направиш. Twisted Evil Ако искаш можем да направим бартер да ми напишеш програма по мои изисквания , а аз ще ти направя зарядно по твои изисквания.И стига си губил времето на хората с твоите съмнения
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 9:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм подлагал на съмнение нищо. Просто си харесах проста схема за елементарна задача.
Така се правят 50 теми, а отговор - трудно.
Хем да няма конкретно инфо, хем да не стане 10 страници темата (някой вече се оплака).
Никой съм, факт, дори името си не съм написал. А схема с 723 още няма. А вече 10 поста за нея. И после що сме бълвали спам.
Като не ви се занимава с мен - не пишете, бе хора! Пълен е нета с подобни препирни. "Карай си колата", "учи се в 6-ти клас", "купи си нов акумулатор", неработещи схеми и подобни - ми дойдоха в повече. На който му се занимава със задачки-закачки - да си отвори тема, обещавам да не се меся там.
А що електроника ми е минала през ръцете - нямаш си идея. Проектирани от мен (и електронната част от-до!) машини работят в няколко държави. Но не е за мене приказката.

п.с. Колеги и съфорумци (да не се обиди някой на колега) - съвсем съзнателно подхождам по този начин. Дано някой пусне я кит, я изделие на нормална цена, я поне читав фърмуер. Дори термокомпенсирана схема не видях. Това е идея за отворена пазарна ниша, ами не ми се занимава с хардуер да се мъча да пускам изделие. Най-евтиното готово, което намерих е 140 лева с автоматика, и то не е гаранция, че няма да има пропуски, като Лидл-ските зарядни за 40 лева (ако не зададеш програма 4 всеки път - не тръгва да зарежда). Че ги и няма в момента.
Пинтилъка си го признавам без да ме питате.
Върнете се в началото
ivo07
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofiq

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 14:12    Заглавие: Отговорете с цитат

bvgdzk написа:
може да си супер мен в програмирането но тук си никой.

Не си прав пич . Тука е смешник номер 1 . Вьрви по пьтя на един друг смешник и засега му отне пьрвото място Very Happy
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 14:58    Заглавие: Отговорете с цитат

Rabin, не мога да те разбера. Търсиш схема на перфектно зарядно, с температурна корекция, автоматично, десулфатизиращо, с подзаряд евентуално и малко части, така че ако закачиш един акумулатор на него една година да не го погледнеш и той да си е наред. Просто такава евтина няма да намериш.

Аз не бих си купил зарядно струващо половината от цената на акумулатора за домашна употреба. Я го ползвам веднъж годишно, я не.

Виж ако това ти е работата, то тогава цена от 200- 400$ за професионално такова си е направо перфектна.

Ако вярно разбираше толкова щеше да комбинираш няколко схеми и да постигнеш искания от тебе ефект. Щом пък и програми пишеш , какъв е проблема да боцнеш едно Аурдино, да му закачиш един температурен датчик и с няколко силови елемента да накараш акумулатора да ти играе по свирката?

Колкото до това, че ти продават заредени акумулатори с ниска концентрация на електролита, не знам. Първо на болшинството е трудно да го премериш- залепени са. Второ - не се знае колко време са стояли в магазина и евентуално са се саморазредили. Нали затова е гаранцията Very Happy
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 15:10    Заглавие: Отговорете с цитат

"Rabin, не мога да те разбера. Търсиш схема на перфектно зарядно, с температурна корекция, автоматично, десулфатизиращо, с подзаряд евентуално и малко части, така че ако закачиш един акумулатор на него една година да не го погледнеш и той да си е наред. Просто такава евтина няма да намериш."
Хубу! Десулфатизация не съм търсил. Писах, че тая с двата тиристора ще я пробвам и мирясах. Вие що не мирясате - нямам идея.

"Аз не бих си купил зарядно струващо половината от цената на акумулатора за домашна употреба. Я го ползвам веднъж годишно, я не."
Аз затуй брадясах, щото все се намират 10 да предполагат на един дето ще помогне. Изненада! Няма връзка с автомобил, акумулаторът е за друго.

"Виж ако това ти е работата, то тогава цена от 200- 400$ за професионално такова си е направо перфектна."
Аз ако тия машинарии са постоянно при мен - нямаше да отварям приказка. Имам си зарядно с волтметър, и ако е при мен - знам какво да правя.

"Ако вярно разбираше толкова щеше да комбинираш няколко схеми и да постигнеш искания от тебе ефект. Щом пък и програми пишеш , какъв е проблема да боцнеш едно Аурдино, да му закачиш един температурен датчик и с няколко силови елемента да накараш акумулатора да ти играе по свирката?"
Да, но остава проблема със задължителния хардуерен бакъп. Сега, хубав въпрос с термокомпенсацията - все се надявах някой да е измислил точния модел терморезистор в управляващата верига с тримера. Примерно.

"Колкото до това, че ти продават заредени акумулатори с ниска концентрация на електролита, не знам. Първо на болшинството е трудно да го премериш- залепени са. Второ - не се знае колко време са стояли в магазина и евентуално са се саморазредили. Нали затова е гаранцията Very Happy"
Писах, че ти го продават нов, зареден, и с ниска плътност. Колко и да ври на зарядното - не качва над 1,19. Нямам на идея на какви напрежения се чувства комфортно. Едно е да съм там да го наглеждам, друго е да имам шанса да развия капачката на няколко месеца веднъж. Иначе един нищо и никакъв стабилизатор би свършил работа.

Колкото до това дали съм смешник - бих се радвал да забавлявам дядовците с руските транзистори.
По едни други форуми се лезихме с един поддръжник на PIC-овете, ама от старите с хардуерния стек на 2-8 нива. Дето се кълне, че да пишеш на С е простотия. И тук ли има такива, умрем да си говорим на тия теми. Very Happy
Не се сърдя за забележката.

Последната промяна е направена от Rabin на Нед Яну 13, 2013 16:27; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 15:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Е сега вече се изясняват нещата Very Happy
Нещо подобно на ЮПС ли ти трябва?

Термокомпенсацията е лесна - колегата gigant ти е дал нужното:
1.All voltages are at 20 °C (68 °F), and must be adjusted −0.0235V/°C for temperature changes. - това се отнася за 6-клетъчен акумулатор, за друг брой трябва да си го преизчислиш.
Rabin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Затова и питах от автомобилен реле-регулатор някой дали е пробвал.
С измисляне на схема не ми се занимава.
Върнете се в началото
ivanovbg
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Яну 13, 2013 16:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Автомобилния регулатор управлява напрежението на алтернатора и хич не му пука колко е зареден акумулатора. По скоро играе роля на стабилизатор на напрежение.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 5 от 6

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети