|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Стоян Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 8:20 Заглавие: Автоалармата не реагира на дистанционно............ |
|
|
Подариха ми една аларма с дистанционно /не знам марката/. При свързане към захранване не реагира на дистанционното, но установих че реагира когато то е много близо до нея и конкретно до входната бобина на 2-3 см . Това значи, че има повреда или в предавателя на дистанционното или в приемника на алармата. По-скоро съм на мнение, че повредата е в приемника, защото като свързах външна по-дълга антена към антенния вход / представлява късо кабелче/ не реагира, но като свързах външната антена към колектора на входния транзистор реагира от 30-40 см. което значи, че след това стъпало сигналът се изпълнява и управлява алармата /дали през прехода колектор-емитер или през кондензатора колектор-емитер?/. Проверих транзистора изправен е, в колекторната му верига е свързан в паралел филтър от променлив кондензатор и бобина навита въздушно от по-дебел проводник, около 5-6 намотки. Единия край на филтъра е към антената, другия към колектора, е има и други елементи, С колектор-база, С колектор-емитер, колекторно R, базови R. Измерих режима на транзистора, на колектор 4.5 в. на емитер 1.25 в на база 1.8 в. Мнението ми, е че резонансната честота на филтъра е силно изменена, може би трябва да подменя кондензаторите там, или нещо в постояннотоковия режим на транзистора . Опитах да настроя кръга с тример-кондензатора, бе резултат. Какво Ви е мнението ?? Бъзикам се с електроника, но човек не може да знае всичко, особенно във ВЧ тракта, където настройките са критични.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 8:34 Заглавие: |
|
|
| Обикновенно проблема е в пулта (предавателя). Там трябва да има тример-кондензатор. Опитай с него внимателно да го врътнеш с подходяща отверка. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 8:51 Заглавие: |
|
|
| А премери ли батерията на предавателя? |
|
|
 |
Стоян Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 9:44 Заглавие: Предавателя |
|
|
| Батериите ги смених с чисто нови 4Х1.5 в. На него няма тример-кондензатор, а е бобинка с настройваема сърцевина, опитвах с нея не става. |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 13:12 Заглавие: |
|
|
Каква е тази аларма? Аз си мислех че е автоаларма, там батерията на дистанционното е една-12волта-миниатюрна, а твоята е с 4х1,5, ще ти скъса джобовете  |
|
|
 |
стелиян Гост
|
Пуснато на: Вто Май 25, 2004 16:39 Заглавие: |
|
|
| измий го сьс спирт и презапои всички споики,може и да стане!!!!!! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|