|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2013 16:36 Заглавие: Какъв е този елемент 1.5ke 24A |
|
|
Здравейте, не мога да разбера какво е това, прилича на диод, а според даташита ми изглежда на ценеров диод.. ама не съвсем. Учил съм ППЕ в техникум и в университет, обаче подобен елемент срещам за пръв път. По скоро по това което чета за него ми прилича на защитен диод. Опитвам се да оправя едно батериино устроиство където точно този "диод" грее и почти дава късо, а и се вижда, че е грял, вероятно са свързали зарядното на обратно или са подали по високо зарядно напрежение, но това са мой предположения. Иска ми се да си изясня как работи този "диод", как може да се измери и най-вече с какво да го заменя, понеже в магазините за компоненти намирам 1.5ke 18A и 1.5ke 27A, но не и 1.5ke 24A. Всякаква информация и съвети ще сами от полза.
За съжаление почти не виждам веригата в която е свързан въпросният елемент, понеже платката е многослойна и всичко върви в междините слоеве. Това което виждам е, че входното напрежение постъпва на мосфет вероятно управляван от шим и от изхода на мосфета напрежението постъпва на въпросния "диод". _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |
kd 503 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 23, 2013 12:54 Заглавие: |
|
|
Много скромни ми изглеждат повечето даташити, но в един от всичките имаше показано и примерно включване от където си изясних работата на елемента. Просто прекалено се стреснах, че срещам непознат елемент, устроиството работи нормално, оказа се, че претоварения защитният диод действа почти като късо съединение. _________________ Усилването на електрически сигнали е основен процес в радиоелектрониката!
i love massive ridiculous bass
Atlanta Georgia U.S.A. the real hip-hop ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|