| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elian81 Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2013 16:37 Заглавие: захранване на светодиод |
|
|
Здравейте. Може ли някой да ми каже лесна за изпълнение и евтина схема за захранване на светодиод. Става въпрос за един фенер ,на който управлението и светодиода изгоряха и искам да ги сменя. Батерията е 10.8 V литиево-йонна а светодиода който намерих е 3V 3W .
Благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2013 18:20 Заглавие: |
|
|
Лично аз съм виждал на мощните светодиоди - Мощност във ватове и ток в mA/A, но не съм виждал работно напрежение ( Разбирасе в datasheet го има).
Може да погледнеш тук.
Нещата не са толкова прости, защото трябва да имаш защита на батерията от преразряд. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2013 18:44 Заглавие: |
|
|
Напрежението на белите светодиоди е в границите 3,0-3,6V. Според мен крайностите са леко кофти и 3,3V е нормално захранване. Вариантите са два-или стабилизатор на 3,3V -импулсен разбира се,или специализиран драйвер за светодиоди-по-трудничка задачка,не съвсем не невъзможна. В eBay има готови такива,е,трябва да се чака малко,но пък вършат работа. Пишеш примерно (в търсачката им) LED driver 3WX1 и гледаш какво ще ти излезе. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 24, 2013 19:09 Заглавие: |
|
|
С риск да излезе, че се саморекламирам, мога да предложа адекватно решение на по-добра цена от дадените в диълекстриим и с наличност в България - цък _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
soton Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2013 15:59 Заглавие: |
|
|
На тази цена си струва да си купиш,вместо да се туткаш да го правиш,особено ако има гаранция! _________________ Защо да е просто като може да е сложно!
0878640251 скайп:naskogeorgiev61
близо до Sofiq |
|
|
 |
|