| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2013 12:14 Заглавие: Въпрос относно драйвери в схема-Решено |
|
|
Ремонтирам едно 1000W захранване.Та след SMPS KA3525A има два 8 кракови схеми-драйвери някакви ,които клатят две трафчета ,след който са силовите мосфети.Чипчетата са затрити от производителя.Някой има ли идея какво е сложил китаеца.
Захранването + на търсените е заедно със захранването на SMPS-а. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Пет Яну 25, 2013 18:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2013 16:12 Заглавие: |
|
|
Дотук много добре.Някой от тези е .Но дали са еднакви или единия е нормален ,другия инвертиран.....или са два инвертирани.Схемата натам е нещо такова:
На горната двойка мосфети е само дросел,а на долната двойка е закачен трафа,който има вторична и изработва вече нужното напрежение за една лампа.Мисля ,че двата драйвера са от един тип,но какви точно..... _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2013 21:18 Заглавие: За драйверите |
|
|
Би трябвало да са еднакви - на единия траф първичната е наобратно. А дали са прави или инверсни - няма значение, важното е да са еднакви - и двата драйвера в чипа, и двата чипа.
Последната промяна е направена от gigant на Вто Яну 22, 2013 10:31; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2013 21:46 Заглавие: |
|
|
За конкретното приложение (според нарисуваното) и двете предложения могат да се разглеждат като еквивалентни.
Разликите се виждат в описанията. _________________ RemoteControls |
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2013 9:53 Заглавие: |
|
|
Няма логика да са инвертирани. Според мен трябва да са еднакви, както и драйверните трафчета трябва да са еднакви. Просто 3525 е двутактна схема и тя си задава кога кой канал да включи, респективно кой диагонал на моста. Едит: ама и аз не гледам внимателно! Все пак трябва да са еднакви двуканални, свързани мостово...
А колкото до силовата конфигурация - последователен резонансен кръг за получаване на синус върху големия траф. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 25, 2013 18:41 Заглавие: |
|
|
За да завърша темата ще пиша ,че въпросните драйвери се оказаха здрави.Взривяването на силовата част се е получило в следствие на окисляване от конденз на куплунг,свързващ управляващата със силовата електроника.Заблуди ме това ,че поръчах 26А мосфети от наш доставчик(7 кинта парчето),които работиха точно 2 минути и станаха на дупки като швейцарско сирене.С транзистори от Щатите предложени ми от колега тук всичко си заработи. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
|