Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Авто Чип за Епсон

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 8:28    Заглавие: Авто Чип за Епсон Отговорете с цитат

Колеги някой има ли инфо как се прави авто чип за принтери Епсон. Става въпрос за чип който се слага на главата и автоматично занулява показанията за разход на мастило и принтера винаги показва че е пълна. Такива чипове има при руснаците : http://www.resetters.com Ако има някой инфо за тези чипове моля да сподели. Или ако някой има такъв за продаване нека се обади. Също така ме интересува и устройството за зануляване на чипове.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Сря Май 11, 2005 22:43    Заглавие: Отговорете с цитат

EPSON още не ми е идвала но по принцип на моделите на XEROX правя на 2-3 фирми това за което говориш.
P.S.и този аввто чип както го наричаш да не мислиш че действа безкрайно.от време на време трябва да се-как да кажа-"рефрешва"при майстора Laughing
soundMAN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: гр.Плевен

МнениеПуснато на: Чет Май 12, 2005 11:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте ! Преди повече от 4-5 месеца аз също бях изправен пред този "проблем".Имах 3 принтера EPSON Stylus C42 UX и C42 SX за мастилници,като единият бе с гръмнало захранване (върхът от коледната елхичка бе паднал върху единия и ставайки на "сол",метализираното стъкло бе дало накъсо-страшно нелепо).Та още тогава се зачудих има ли начин да се излъжат тези "умни" чипчета на мастилниците,отказващи да повярват,че мастилницата е пълна и готова за работа.Начин се оказа,че има и той бе именно чрез препрограмиране на чипчетата.Уреда,който аз тогава изнамерих в интернет бе в един британски сайт,малко по-малък и на цена 8.00 лири.Палитрата на поддържаните принтери е доста голяма,но проблема бе откъде да се поръча.Писах във форумите на www.comexgroup.com ,но за съжаление безрезултатно.В България обаче има сервизи,които разполагат с този програматор.Струва си,като се има впредвид високата цена на оригиналните консумативи.Ето Ви един сайт от който поръчах мастилници на добра цена и качество - http://www.printexpert.biz/ . Успех и ако откриете нещо ще се радвам да споделите.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Expressel
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Чет Май 12, 2005 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи при повечето Епсони няма проблем с изчистването на показанията на главите, но става когато принтера е при теб и пуснеш нужната за целта програма. А когато принтера не е при теб трябва такъв програматор, освен това за най-новите модели принтери не става с принтера да се занули, а е възможно само да се спре да отчита копията които печата което пак върши работа. Но може ли човек да ходи при всеки клиент и да му настройва тези неща че и да обяснява кое как се прави и така нататъка. За това ми трябва такава машинка или чип.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
tnt
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 21, 2005 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте
ако проблема е ресетване на чиповете на мастолниците на Epson аз си купих такъв ресетер от www.vali.bg за около 30лв. заради един С82 на който много се печата и се оказа че цветните мастила имат още около 30% мастило в тях което си е голяма икономия.
Върнете се в началото
Tiho
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Varna

МнениеПуснато на: Пет Май 27, 2005 17:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за информацията. А междувременно ми попадна схема на такъв ресетер, но нещо не ми се удава да програмирам Pic12f629. Някой може ли да ме упъти как се програмира това чудо. Програматора ми е ProPic2 . Пробвах с програмите Propic2 и ICProg , но все дава грешка при записа. Незнам къде греша. Ако някой е имал същите проблеми нека сподели как ги е преборил.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети