| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 8:28 Заглавие: Авто Чип за Епсон |
|
|
| Колеги някой има ли инфо как се прави авто чип за принтери Епсон. Става въпрос за чип който се слага на главата и автоматично занулява показанията за разход на мастило и принтера винаги показва че е пълна. Такива чипове има при руснаците : http://www.resetters.com Ако има някой инфо за тези чипове моля да сподели. Или ако някой има такъв за продаване нека се обади. Също така ме интересува и устройството за зануляване на чипове. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Май 11, 2005 22:43 Заглавие: |
|
|
EPSON още не ми е идвала но по принцип на моделите на XEROX правя на 2-3 фирми това за което говориш.
P.S.и този аввто чип както го наричаш да не мислиш че действа безкрайно.от време на време трябва да се-как да кажа-"рефрешва"при майстора  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
soundMAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 12, 2005 11:25 Заглавие: |
|
|
| Здравейте ! Преди повече от 4-5 месеца аз също бях изправен пред този "проблем".Имах 3 принтера EPSON Stylus C42 UX и C42 SX за мастилници,като единият бе с гръмнало захранване (върхът от коледната елхичка бе паднал върху единия и ставайки на "сол",метализираното стъкло бе дало накъсо-страшно нелепо).Та още тогава се зачудих има ли начин да се излъжат тези "умни" чипчета на мастилниците,отказващи да повярват,че мастилницата е пълна и готова за работа.Начин се оказа,че има и той бе именно чрез препрограмиране на чипчетата.Уреда,който аз тогава изнамерих в интернет бе в един британски сайт,малко по-малък и на цена 8.00 лири.Палитрата на поддържаните принтери е доста голяма,но проблема бе откъде да се поръча.Писах във форумите на www.comexgroup.com ,но за съжаление безрезултатно.В България обаче има сервизи,които разполагат с този програматор.Струва си,като се има впредвид високата цена на оригиналните консумативи.Ето Ви един сайт от който поръчах мастилници на добра цена и качество - http://www.printexpert.biz/ . Успех и ако откриете нещо ще се радвам да споделите. |
|
|
 |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 12, 2005 11:48 Заглавие: |
|
|
| Значи при повечето Епсони няма проблем с изчистването на показанията на главите, но става когато принтера е при теб и пуснеш нужната за целта програма. А когато принтера не е при теб трябва такъв програматор, освен това за най-новите модели принтери не става с принтера да се занули, а е възможно само да се спре да отчита копията които печата което пак върши работа. Но може ли човек да ходи при всеки клиент и да му настройва тези неща че и да обяснява кое как се прави и така нататъка. За това ми трябва такава машинка или чип. |
|
|
 |
tnt Гост
|
Пуснато на: Съб Май 21, 2005 14:03 Заглавие: |
|
|
Здравейте
ако проблема е ресетване на чиповете на мастолниците на Epson аз си купих такъв ресетер от www.vali.bg за около 30лв. заради един С82 на който много се печата и се оказа че цветните мастила имат още около 30% мастило в тях което си е голяма икономия. |
|
|
 |
Tiho Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 17:23 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията. А междувременно ми попадна схема на такъв ресетер, но нещо не ми се удава да програмирам Pic12f629. Някой може ли да ме упъти как се програмира това чудо. Програматора ми е ProPic2 . Пробвах с програмите Propic2 и ICProg , но все дава грешка при записа. Незнам къде греша. Ако някой е имал същите проблеми нека сподели как ги е преборил. |
|
|
 |
|