| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2013 18:44 Заглавие: SHARP LC-32D44E не пали подсветката. |
|
|
Първо да кажа, че по въпроса има доста изписано и коментирано, но на мене нещо не ми стана ясно / пък и да размърдам малко и ''нашият'' форум/ ! Та телевизора работел 10-тина минути и гаснел после по-малко, а сега светодиода светне зелено и след малко-червено. Прочетох, че в сервизен режим -''V-'' end input- еденовременно- влизам в сервизният режим. цитирам-/трябва да светне някак си/ отбелязвам червените лампи ??? и ги заменям. След това влизам и нулирам грешките по описан начин / Не виня автора на текста / чийто постове харесвам и не малко пъти съм се възползвал/ явно аз нещо не разбирам/ Под бутон input-разбирам бутона на телевизора-за првключване на входовете по ниска, цифрови и т.н.т. Като задържа посочените бутони- лампите светват излиза образ 5-6 сек. и образа изчезва, като на екрана не се вижда никаква индикация, че съм в сервиз и опции за грешки и кой лампи са изтощени. Така се държи и когато 12 пин на чипа на инвертора съм дал на маса /както пишат руснаците за дезактивиране на защитата на инвертора/ Мисля си ако под червени лампи се разбира при разглобен панел да видя направо, кой лампи розовеят да ги сменя и псле да правя опити да изчистя грешката. Но друг колега пише, че му показало да смени горните две лампи, но след цепенето на панела се наложило да смени пет / значи е имал инфо от екрана или от светодиода ? Пиша всичко това преди да съм започнал сериозна работа по телевизора. Утре ще проверя трафовете на изхода по амплитуда, ще се опитам да заглуша чипа на инверора със светодиод на 13 и 7 пин пък после ще цепя панела. Ако разбирате къде греша моля споделете. То моят пост стана като ПОД ИГОТО 
Последната промяна е направена от emo-evropa на Сря Яну 30, 2013 22:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2013 19:28 Заглавие: |
|
|
Колегата с петте лампи съм аз.Ако успееш да влезеш в сервиз телевизора(до момента не си успял)-не става от първия път.Та ще свети макар и с няколко скапани лампи.Там в сервиза пише кои са.Но това не значи ,че са само те.На мен ми показа най-горните две а бяха почернели шест.Смених пет броя ,като нулирах грешките.След месец работа в момента телевизора пак е на изходно положение.Та ако ще се прави нещо -всички лампи.При тези панели на Sharp е така.Днес рових една Toshiba с панел на Sharp.Пак така светва два пъти през 5 секунди и до там.На клиента не му се дават 200+ кинта и се разбрахме да се прави с елиминация на защитата на чипа.Колкото толкова.
При твоя( в случея )инвертор не можах да му излъжа защитата.Има някаква информация към проца по шината -вероятно заради това. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:32 Заглавие: |
|
|
Като задържа двата бутона, на няколко пъти в горният ляв ъгъл изкарва черен прозорец с три реда информация, като първият ред успях да прочета Е64 или друг път UK69 и пак гасне. Сега мисля да сваля модула захранване/инвертер да симулирам излизане от st. by, ще сложа светодиод м/у 13 и 7 пин на чипа да видя дали ще разклатя трафовете и какво ще измеря след тях. После ще споделя впечатления  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2013 10:46 Заглавие: |
|
|
Напиши чипа на инвертора и аз да видя нещо . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Яну 31, 2013 11:22 Заглавие: |
|
|
BD9883-е чипа на инвертера. Току що свалих сервизно описание 19мб -150 страници ще видя какво толкова има там. На пръв поглед не видях схема на инвертера ? П.П Утре ще кача по-подробен състав. П.П. Захранване и инвертер-RUNTKA 396WJQZ. Main board QPWBXE449WJN1
Последната промяна е направена от emo-evropa на Пет Фев 01, 2013 10:53; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2013 11:07 Заглавие: |
|
|
| Интересно, като елиминирах защитата на чипа на инвертера BD9883 чрез сбетодиод и влязох в серв. режим екрана светна и остана да свети. В сервизното меню на стр2/11 на пете двойки лампи имах по 0 грешки, а на стр.10/11 в графата L. ERR. имах 5 натрупани грешки. Изчистих ги и сега тръгва нормално, чак се чудя дали да цепя панела или да го потормозя една седмица и пак да проверя грешките.. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 01, 2013 11:22 Заглавие: |
|
|
Пак ще се върне ако го сдадеш така.Мога да предложа нови лампи.Между другото смяната им в модела е направена изключително удобно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 7:08 Заглавие: |
|
|
Като отворих панеола се хванах за главата! Една лампа яко почернела, а на всички други цоклите и подложката/ от бакелит нагорели яко ама много яко. Ако сменявам трябва да е всико наред, ама триста лева никога няма да платят. За това на мястото на изгорелите лампи ЗАПОИХ две свалени от друг панел, на чипа си оставих светодиода, взех най-малката трицифрена сума и им казах по- малко да ядат за да си купят sony.  |
|
|
 |
master_rich Активен потребител

Регистриран на: 13 Апр 2005 Мнения: 81 Местожителство: Хасково ВИДИКОНСЕРВИЗ
|
Пуснато на: Пет Фев 08, 2013 9:55 Заглавие: |
|
|
Емо взел си разумно решение,защото аз преди време ми дойде същия модел Шарп ,имаше скапани 4 лампи(розовееха )и гаснеше смених ги с нови и след няма и 20 дена му се скапаха и още 2 ,и после разправии с клиента иди му обеснявай кои си сменял,затова ако се сменят с нови най добре всичките ама излиза доста солено и почти всички клиентите се отказват на първо четене,затова като ми мине някой с ударена матрица го изкупувам за донор. _________________ ВИДИКОНСЕРВИЗ/скайп: masterrichi2222 |
|
|
 |
|