|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AlexHD Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 03, 2013 23:47 Заглавие: Замяна на батерия на GPS с по-голяма |
|
|
Здравейте, имам нонейм китайска автомобилна навигация3.5 инча. Скоро започнах да я използвам в пешеходен режим.
Търся решение за замяна на батерията с по-голяма за да издържа няколко часа.
Всъщност аз съм го направил вече, но нещо не съм очарован. Първо смених стандартната батерия с една нокийска 1100мач. После допълнително външно свързах 3 батерии 18650. Нещо обаче не съм доволен. Индикатора на батерията не показва правилно, стана доста обемно, хайде това е разбираемо и приемливо.
Като че ли искам да махне 18650 и да сложа само една няколко ампер часа на мястото на наокийската. Естествено тя ще бъде отвън. Но искам да е само с една голяма батерия, да не са няколко. Предложения за някоя такава батерия.
Напрежението е 3.7в.
Мерси! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2013 0:45 Заглавие: |
|
|
И като начало ... Измери ли средната консумация на този GPS?
Дефинирай какво е "няколко часа" ?
И щом е автомобилен GPS ... Там не е мислено за 'пестене' на енергия... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 04, 2013 2:40 Заглавие: |
|
|
В магазините съм срещал различни размери китайски ли-йон батерии с различен капацитет, плоски, тъкмо за навигация. След 100-ина цикъла заряд/разряд сигурно ще се скапе, но за първо време ще те радва ))
Трябва да намалиш и осветлението на минимум, и виж колко е консумацията.
Нокиа е51 с външен холукс 1000 изкарваше 10 часа нон стоп GPS с Гармин.
Сегашния Xperia Neo изкарва 3-4 часа с Navitel , при опция във фонов режим, та навигацията светва и говори само при събитие, като приближаване на завой или достигане на цел. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|