Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Схема на захранване на Acer AL2671W

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ilijatehnika
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Topolovo

МнениеПуснато на: Сря Фев 06, 2013 14:28    Заглавие: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

Здравейте колеги , търся схема на захранването на LCD телевизор ACER AL2671W . Като сменях един кондензатор дето беше залят със силикон отнесах един ценер и не мога да го разчета . Модела на захранването е DPS-157CP а номера на ценера ZD1 . Ако някой има схема моля да ми я изпрати . Достатъчно ми е да знам стойността на ценера .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 06, 2013 15:37    Заглавие: Re: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

ilijatehnika написа:
ACER AL2671W . Модела на захранването е DPS-157CP .
Напиши му състава ?
Върнете се в началото
ilijatehnika
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 06, 2013 16:41    Заглавие: Re: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

В първичната страна има 5 интеграла - DLA001N; PTNY264PN; L6562; 258A; DAS003/K8W435; във вторичната - 224А и UC3843 .
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 07, 2013 12:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, Добре дошъл! Винаги давай състав, полезно е за всички!
Виж на линка какво може да ти е от полза. Аз бих разгледал всичките.
Като НЕрегистриран имаш право на ДВЕ на ден. За сваляне от там изчакваш да се появи някъде "Get Manual".
Това *175JP след малко ще го имаш подарък в нашия обменник.
...
Много ме кефи когато някой изплаче :
Цитат:
в нета искат $15.81 за SM
И В СЪЩОТО ВРЕМЕ КРИЕ ИНФОТО ОТ ДРУГИТЕ
emoome
Върнете се в началото
ilijatehnika
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2013 10:46    Заглавие: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

Никоя от схемите не отговаря . Благодаря все пак за обърнатото внимание . Опитах с 5,1v по аналогия с една от схемите , но не излиза от ST-BY . Приемам всякакви идеи за стойността на ценера .
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2013 11:47    Заглавие: Re: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

ilijatehnika написа:
.. не излиза от ST-BY.

А преди това излизаше ли ? Не пишеш къде е свързан въпросния ценер. Ето фрагмент от схема:

и ако е вярно изчертана ценера не е причина да не включва, а само гаси полето на релето.
http://poszukaj.elektroda.pl/szukaj,l6598.html
Върнете се в началото
ilijatehnika
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2013 19:27    Заглавие: Re: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

Начертах принципна схема на проблемния участък . Надявам се това да помогне . Toва е линка към снимката http://dox.bg/files/dw?a=6944514129 . Преди това телевизора тръгваше след 2 мин.
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2013 20:21    Заглавие: За схемата Отговорете с цитат

Това, което си нарисувал, прилича на OVP. Но може и да е обратна връзка, по-малко вероятно според мен. Не може да се отгатне със сигурност, защото е много малка част от цялата схема. Вземи дорисувай какво става по-нататък. Все пак от 6-ти досега са почти две седмици, досега схемата на телевизора можеше да я снемеш цялата няколко пъти. А да не те мързи толкова, а?

Ако е OVP, вероятно левия ценер е на 24-27V (прочети го и напиши колко е), а десния - 5.1-5.6V. Измери колко са напрежението върху резистора, дето си го написал 420ома (откъде я измисли тая стандартна стойност само ти си знаеш?!?) и двете захранвания 5V и 24V, и докладвай.
Върнете се в началото
ilijatehnika
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Фев 25, 2013 21:39    Заглавие: Схема на захранване на Acer AL2671W Отговорете с цитат

Проблема се оказаха два електролитни кондензатора близо до контролера . Единия е С 380 , другия е до него . Свързани са мъм SMD стабилизатори . Осцилоскопа показа големи пулсации и не съм ги мерил с мултицета а направо ги смених . Темата в полския форум от линка , ми помогна . Ценера е 5,1V и е нямал общо с проблема . Благодаря за помоща на всички отзовали се . Закривам темата .
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети