|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 12, 2013 23:32 Заглавие: SANG sh E1 баланс на бяло-проблем |
|
|
Здравейте, тв. дойде с оплакване има говор/ няма картина. Мислено го бях оправил още със затворен капак, но като го отворих установих,че 115в-нормални и без пулсации, захр. видео усилватели нормални-150/160в. отопление о.к. Като вдигнах screen-a светна, но екрана синее.. Постоянно токовият режим на платката на киното е в норма, и осцилограмите-/ и за трите цвята имам сигнал/ и на входа и усилен на изхода. Влязох в сервиз синият орязах докрай, зеленият и червеният вдигнах *ц* не ме кефи. Дръпнах синята пушка червеното и зеленото си останаха нормално. Знаех, че не е кино, но закачих шасито на друго такова кинескопче същата работа. Насочих се към изходите на TDA 9345 там на пин 53/ син/ постоянно токово е с около половин волт повече от 51 и 52. 3.1в към то 2.5-2.6, а амплитудата на сигнала значително по малка. по между другото смених и паметта с нова и кондензатора на 3.3в същата работа. Дали се сещате за някой външен елемент, или верига към която да се насоча, а пък нямам такъв чип от същото шаси. Не, че **търлъка** ще плати, но се заиграх и искам да си го изясня П.П ето и състава захранване TDA 16846, проц, както споменах TDA9345, VO-TDA8357, видео усилвателите са реализирани с прав и обратен транзистори, като обратният е 2SC2482, pnp-BF421. шасито е-Z50-190-08
Последната промяна е направена от emo-evropa на Сря Фев 13, 2013 10:14; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2013 10:46 Заглавие: |
|
|
| Шасито не е:"Z50-190-08",а е:Е1.Провери ли резистора 220оМ от първа решетка към маса? |
|
|
 |
valeri2636 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2013 11:55 Заглавие: |
|
|
| Такъв ефект се получава при прекъснал C615 33mF/160v, при което се вдига напрежението за видеоусилвателите. Изглежда все едно че кинескопа има намалена емисия. След смяна на C615 картината се нормализира. |
|
|
 |
emo-evropa Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 13, 2013 13:34 Заглавие: |
|
|
| За проба смених цялата платка на кинескопа, предварително бях убеден, че проблема не е там. Учудих се, като светна в зелено и червено /синият го бях намалил до край/ регулира се идеално, така, че проблема е там. Транзисторите съм ги сменял, но нещо друго ме мъчи.Продължавам и ще докладвам. Съпротивлението, което подпира първа решетка го премерих 220ома е. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|