Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос за безжична камера

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2013 11:52    Заглавие: Въпрос за безжична камера Отговорете с цитат

Многократно във форума със срещал мнения на хора, които явно са наясно с видеонблюдението и въпросът ми е отправен към тях
Става въпрос за временно наблюдение на малко помещение (18-20 кв.м.). В съседната стая има DVR със свободни входове за камери. Тъй като предвид малкото време, в което ще се ползва не е целесъобразно пробиването на стената и прокарване на кабел съм се спрял на безжичен комплект камера - приемник, като показания на снимката.
http://file.bg/c214717VZrYn
Въпросът ми е до колко ефективно е подобно решение и дали изходът на приемника може директно да се свърже с входа на DVR, тъй като не се предвижда наблюдение в реално време. Разстоянието между камерата и приемника ще бъде макс. 10м, а стената е тънка от газобетонни блокчета.
bad_boy_2
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2013 16:12    Заглавие: Отговорете с цитат

За конкретното изделие показано на снимката не мога да дам коментар. Дори и модел не пише. По принцип може да се свърже направо към приемника. Една стена и 10 метра не би трябвало да са проблем. Другото което е, това ми изглежда с фиксиран канал/честота. Понякога съвпадат с честотата на безжични мрежи или други устройства и е хубаво ако имат няколко канала и можеш да си избереш от тях. Мога да ти кажа какви съм ползвал и не съм имал проблем но цената отива към 200 лева само за приемник и предавател и не зная дали те устройва.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Сря Фев 13, 2013 16:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Толкова ли голям проблем е пробиването на стената, че се усложнява ситуацията?
Ако искаш да виждаш наистина цялата стая ( колкото и да е малка) е най-добре да се вземе камера с обектив 2.8mm и да я сложиш в някои ъгъл. А и ако искаш и нощно време ...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Ichko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Фев 14, 2013 11:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз също съм убеден в предимствата на жичната връзка, още повече, че така се решава и въпросът със захранването на камерата. За съжаление въпросната стена и от двете страни е затрупана с шкафове и затова изискванията са такива. Няма необходимост от наблюдение през нощта, защото цялото крило на сградата е свързано със СОТ. Освен всичко това се търси и нискобюджетно решение и затова се спрях на този комплект. Все пак благодаря за насоките за търсене на подходящ широкоъгълен обектив и многоканална система. На приемника се вижда копче TUNE, което предполагам е за настройка на честотата.
AA
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВеликоТърново

МнениеПуснато на: Пет Фев 15, 2013 8:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Тази камера работи на около 1200MHz. Мисля че нямаше пренастройка на честотата. Потенциометъра за настройка го има защото приемника е един и същ за всички комплекти а камерите са разхвърляни по честота. Общо взето не очаквай чудеса - изделието е правено да е максимално евтино а качеството е на втори план. По възможност изпробай комплекта в магазина - определено има разлика в работата на различните комплекти.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
robobobo
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2013 21:49    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз ти препоръчвам да не се занимаваш с глупости като безжичните камери, ами да си пробиеш стената и да си вържеш камерата като хората. И за захранването и няма да се тревожиш.
--------------------------------------

ленти Крест
Crest whitestrips
избелване на зъби
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети