| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helix Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2013 0:06 Заглавие: Как да свържа DVD-плеър към Студио-3 |
|
|
| Здравейте на всички.Не знам темата дали е за тук, така, че ако не е модераторите могат да я преместят.Та въпроса ми е следния.Наскоро си купих DVD-плеър PHILIPS DVP3860 и искам да го свържа към усилвател "Студио-3".Но не знам към кой вход на усилвателя ще е най-удачно да го свържа. На аналоговия аудио изход плеърчето подава 2 волта и има импеданс 47 килоома (поне според техническите спецификации по книжката).По принцип знам, че е добре импеданса на входа на усилвателя да е няколко пъти по-висок от импеданса на изхода на източника.Като гледам импеданса на входа CD на усилвателя е точно 47 килоома.Като свържа ДВД-то то си свири нормално, но не знам дали този вход е най-удачния. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2013 8:08 Заглавие: |
|
|
Ами щом свири нормално,значи този е най-удачния.Пробвай и на другите как ще ти звучи,само не на"грамофоонна доза"че там усилването е голямо и ще прецакаш я колони я усилвател. _________________ [email protected] |
|
|
 |
helix Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2013 8:55 Заглавие: |
|
|
Свири нормално, няма признаци на претоварване и кривене на сигнала при по-големи нива на усилване...Ама да не му стане нещо на плеъра и да работи в режим на късо съединение на изхода.....  |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2013 9:56 Заглавие: |
|
|
Приятел има една теорема на Тевенен която доказва че съгласуваното натоварване-един и същ импеданс на входа и изхода е най добрия вариант за свързване.Ударил си в десятката _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
helix Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 14, 2013 14:34 Заглавие: |
|
|
Да, така излиза..... Благодаря на всички за оказаното съдействие..... |