| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
KR373N Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 17:11 Заглавие: Цвето музика |
|
|
здравейте, искам да попитам за диоди 20-25 на брои който всеки един е 3V 20 mA въпроса ми е какъв трансформатор ще ми трябва да стане от 220V аз го смятам че ще ми трябва 75V трансформатор на 500 mA ако не съм сбъркал и дали въобще има такъв трансформатор ?
благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ichko Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 18:22 Заглавие: |
|
|
Допускаш грешка при сметките за тока и напрежението. Възможностите за свързване на определен брой светодиоди (да речем 25) са две: последователно и успоредно. Ако избереш първия вариант, ще ти трябват 75V, но токът ще бъде един и същ през всичките т.е. 20 mA. Ако се избере втората възможност, тогава трябва да осигуриш ток 500 mA, но затова пък напрежението ще бъде само 3V. Казаното до тук е в чисто теоретичен план. Имай предвид, че светодиодите се захранват с постоянно напрежение, каквото не можеш да получиш директно от изхода на трансформатор. _________________ Интелектът на Земята е константа, а населението непрекъснато расте! |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 17, 2013 18:35 Заглавие: |
|
|
| Ако свържеш всички светодиоди последователно - при изгарянето на един - загасват всички. Препоръчвам ти да ги свържеш на групи - например по три светодиода последователно с един резистор, а групите паралелно, при 12 волта захранване, или по 5 последователни в група при 18 волта и т.н. |
|
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Фев 18, 2013 8:28 Заглавие: |
|
|
И каква точно ще е тая цветомузика?Вариант е да ползваш LED ленти,има различни цветове,на 12V са и според мен са по-удобни. _________________ [email protected] |
|
|
 |
robobobo Нов потребител

|
|
|
 |
|