|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 12:42 Заглавие: Помогнете със схема за Vestel 2151TX |
|
|
Здравейте!
На този телевизор упорито му гърми захранването. Моля, помогнете със схема, или поне на захранването. То е с И.С. 44608Р40 СКSC - това означение нищо не ми говори, но е нещо от типа на TDA4605, има и някакъв полеви транзистор, който е гръмнал и не се чете. Пробвах с ТДА4605-2 и транзисторSK1460, но се запали един резистор, който отива на 8- краче на И.С., а другият край към диоди, които отиват на 220 V АС.
В този телевизор - проц.ST92195С9В1/0ВА, видеопроц.STV2248C, звук ТДА7266, верт. ТДА8174АW.
Благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 12:53 Заглавие: |
|
|
Огледай по платката , трябба да пише някъде 11АК.....
Прилича на 11АК30 но провери за всеки случай. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 13:29 Заглавие: |
|
|
1185.) SANYO C21MD3(B) на STV 2248C, блок питания на 44608P40. Дефект - не выходит из дежурного режима, вторичные напряжения с б.п. занижены. Б.п. издает звуки как при дохлом ТДКС. В дежурном режиме вторичные напряжения бп нормальные, но б.п. все равно издает нездоровые звуки. Причина в утечке диод D800 в первичке б.п. (он там один, не считая 4-х диодов выпрямительного моста.) Этот диод стоит в демпферной цепи коллектора силового транзистора бп. Его утечка не дает б.п выделять во вторичке полную мощность.
Beko NR28411ND Dead Check the following-IC 601 44608P40-CKU8 chopper control chip., T601 K2545 FET device., R611 1K, R639 15R, R606 & R607 0.47R, R609 68K, D601 IN4004, Posistor |
|
|
 |
zxcr Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 13:33 Заглавие: |
|
|
| В друг форум руснаците го дават шаси 14.1 Beko, Crown.. |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 16:49 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | Огледай по платката , трябба да пише някъде 11АК.....
Прилича на 11АК30 но провери за всеки случай. |
Огледах я,единствено на едно залепено листче пише: 30-А4-81168.
Може би е наистина 11АК30. Наистина там схемата на захранването е както при мен, така че ще свърши работа.
| Цитат: | | В друг форум руснаците го дават шаси 14.1 Beko, Crown.. |
Прегледах и тази схема, подобна е, но се различава.
Благодаря ви за съдействието, желая ви успехи! |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 19:02 Заглавие: |
|
|
Приятели, този Vestel ще ме побърка! След като изгорих два полеви транзистора и подмених интегралката, оптрона, едно нещо с надпис: ТL431 и диодите от греца, захранването се стабилизира, т. е. не гърми, но ми изкарва много мижави напрежения - 11V вместо В+; 0,9V вместо 12V и т. н. Пробвах да му разтоварвам веригите, като отпоявам един по един диодите, но напрежението не се вдига, т. е няма верига, която го товари. Даже като отпоих диода за В+, се подпали оптрона, един резистор и това нещо - ТL431.
Някой имал ли е такъв проблем - не зная вече какво да правя? |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 20:26 Заглавие: |
|
|
| TL431 е усилвател на грешката, т.е. чрез него се следи изходното напрежение на захранването,като информацията през оптрона се подава на първичната част.Явно си откачил изправителният диод на контролното захранване за TL431,през оптрона е подадена и-я , че изходното напрежение е по-ниско и ...... -станалото е ясно.Опитай се да възстановиш щетите,и бих те посъветвал да поразгледаш веригата ON-OFF-това са един или няколко транзистора,чиято информация също трябва да се подава към оптрона.Провери и изходните филтрови кондензатори.Успех! |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 7:15 Заглавие: |
|
|
Да поясня малко хронологията - транзисторите ги изгорих, докато разбера, че е дефектна интегралката. След това тръгна, но цъкаше, все едно че е претоварено захранването, и излизаха ниски напрежения. Първо откачих ТХО-то, после почнах да откачвам един по един диодите, и се запали когато откачих диода за В+. Възстанових изгорелите неща, но напреженията са ниски, само че сега не цъка. Проверих и веригата Stand-by - там напрежението е 5 V, като го дам накъсо, захранващите напрежения почват бавно да пълзят нагоре, но ме е страх да ги изчакам докъде ще стигнат, че и без това много се набутах с транзистори. Само един момент има - оптронът не е същия като оригиналния, защото нямах такъв, а съм сложил един от едно шаси на AIWA, та не знам дали това не ме бърка.
Благодаря! |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 7:27 Заглавие: |
|
|
Откачи D889 . Би трябвало телевизора да заработи без St.By и всички напражения да са в норма. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 14:13 Заглавие: |
|
|
| Radko, това че си откачил В+ е много голяма грешка понеже оптрона се захранва за обратна връзка от там - това означава че за един момент вторичните напрежения са се дигнали до небесата а от тук може вече да е изгоряло какво ли не ако неминават през някакъв тип стабилизатор. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|