| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 17:03 Заглавие: Вълново съпротивление на 25 чифтов телефонен кабел |
|
|
Здравейте,
В малък производствен цех ще се монтират 13 камери за видеонаблюдение. /обикновени аналогови куполни камери 600 линии без подсветка/. Наблюдението и записа ще се извършват от съседна сграда. Дължина на трасето около 90 метра. При стандартно изпълнение на преноса на видео сигнала с коаксиални кабели RG59+ 2x0,75 на клиента му се вижда скъпо. Цена на качествен кабел 1.20. Предложих му вариант за пренос на сигнала по UTP кабел със синхронизиращи балуни в двата края 75 към 100 ома. /4 камери по един кабел/ Цената на трасето чувствително пада.
Въпроса ми е следния. Между двете сгради има прекаран 25 чифтов телефонен кабел. Мога ли да ползвам телефонните чифтове за пренос на видео сигнал до 100 метра? По конструкция телефонния кабел прилича на UTP кабела но стъпката на усукване на телефонните чифтове е по голяма от тази на UTP кабела което предполага по-голямо вълново съпротивление. В документациите на телефонните кабели такава характеристика няма. Не ,че не мога да пробвам но ако някой може да каже нещо по въпроса ще съм много благодарен. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 18:01 Заглавие: |
|
|
Най-добре FTP кабел + surge protectors (разстоянието не е малко)
Също така как ще захранваш камерите? Нали не смяташ да ги захранваш локално? |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 18:47 Заглавие: |
|
|
| Има едни приемници и предаватели за усукан чифт във фирмата където работех. На лични съм ти писал фирмата. |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 18:56 Заглавие: |
|
|
| Такива предавател-приемници имам и аз. Те са за UTP кабел с вълново съпротивление 100 ома. Въпроса е колко е вълновото съпротивление на телефонния чифт. Ако чувствително се различава от 100 ома синхронизацията не би била коректна. |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 19:10 Заглавие: |
|
|
Телефонен кабел -600 ома импеданс.Затихване между два чифта - минус 90 децибела ако кабела е наред  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
sathv Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 19:25 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за информацията. |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 19:29 Заглавие: |
|
|
| Може да пробваш с два тримера в началото и в края на линията как най-добре ще се съгласува. |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 20:02 Заглавие: За кабелите |
|
|
Моя съвет е да поставиш DVR-a в производственото помещение и после по LAN да го управляват и да си наблюдават камерите от другата сграда.
От телефонния кабел можеш да очакваш доста неприятни изненади - едва ли имаш достъп на цялото му трасе, не знаеш на колко места е снаден/ударен/наводнен. Достатъчно е на едно място да му спукана обвивката и след първия по-сериозен дъжд ще бъдеш много неприятно изненадан. Не е ясно и каква му е характеристиката на по-високи честоти, особено е ако е от по-вехтите.
Освен това тая система е идеална за бандитите: Имаш камери за да наблюдаваш обекта, а регистриращото у-во и охраната са извън него. Кабела е достъпен за всички, никой не го наблюдава, не се и записва. Циганин с брадва или саботьор - и язък ти за системата, никой нищо няма да разбере.
Последната промяна е направена от gigant на Пет Фев 22, 2013 21:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
RM Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 20:21 Заглавие: |
|
|
25 чифта телвефонен по моите спомени не съществува ...
| Цитат: | Телефонен кабел -600 ома импеданс.Затихване между два чифта - минус 90 децибела ако кабела е наред
| Чудно ми е от къде намери даже и спецификация ...
Мисля че бяха 6-10-20-30-50-100-150-200- ... |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Фев 22, 2013 21:07 Заглавие: |
|
|
Доколкото помня имаше 24 чифта с хартиено-оловна изолация.
ТПП или желирани :20 и 30 чифта. |
|
|
 |
|