| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 14:03 Заглавие: |
|
|
Аз ползвам един по-евтин вариант. Нещо такова:
Клещи за кримпване HT202B
Само дето не ми се е налагало да ги ползвам за кабелни обувки от твоя тип. Основно ги ползвам за кримпване на кабелни накрайници (тръбичките). И двата модела дето съм ти показал не стават за изолираните кабелни обувки. За изолираните има други модели.
На тези първите зелените дето ти показах май им се сменят челюстите, защото гледам има резервни. Все пак е добре да се пита в магазина ама ако е така ще е добър вариант. Може да си вземеш едни клещи и евентуално да си добавиш такива челюсти каквито ще ползваш.
Аксесоари за крим клещи |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Kacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 19:07 Заглавие: |
|
|
| Plamskia написа: | | Качо като почнеш за запояваш и като почне да се стапя изолацията на кабела става на лайна.После да търсиш да изолирваш кабела. |
Какво има да търсиш да изолираш?!Парче термошлауха и си готов.Даже "купешки" вид му придаваш.Но твоя си работа. _________________ [email protected] |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 19:53 Заглавие: |
|
|
Запояването не е професионална работа. Дори и термошлаух да сложиш, мястото на спойката е критично, там където свършва спойката (тинола) започва да се закъсва кабела, нишка по нишка. Освен това ако е на открито, по-добре да е кримпнато.
Самото смачкване в заголената част на кабела не е проблем, въпросът е в обхващането на изолацията с една част от тенекията, перфектно се получава по автомобилните инсталации примерно. Но аз такива клещи не съм ползвал, следя с интерес темата. |
|
|
 |
chavdar68 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 20:01 Заглавие: .... |
|
|
| Точно по авто инсталациите гледам да запоявам , щото от такива кербовки съм обикалял една кола цял ден .....окислено и си дава верига кога му кефне .Иначе пак си ги стискам с клещите и запоявам , но не ползвам разни флюсове ,само чист колофон, че и от тях съм си патил .....след време ми се върна и кабела беше изгнил и прекъснал заради флюса . |
|
|
 |

|
|
|
 |
Plamskia Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 20:45 Заглавие: |
|
|
Качо какъв купешки вид му даваш с тия шлаухи.Нали после като ги видят как са осрани ще те споменават.Като ги запоиш става една циганска работа не можеш да ги вкараш в изолатора.Кабелните обувки си имат зъб и щтраква в изолатора.Ето го да го видиш. http://www.autogasmarket.com/shop/products/40.html
Хидразине тези клещи са супер книпекс всичко си влиза и се фиксира но струват скъпо.От тези клещи които показа от ПЕТРОВ HT202B ще ми свършат работа.Можеш ли да кажеш как се справят с голите обувки.Добре ли става кримпването щом ги ползваш. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 21:55 Заглавие: |
|
|
Знам че са скъпи. Снимката я дадох за да се види какъв трябва да е профила на клещите. По-горе писах - не съм ги ползвам за голи кабелни обувки а само за кабелни накрайници. Като тези с жълтия изолатор по средата на снимката и последните дето са като тръбички. Просто не ми се е налагало.
Сега съм ги зас...ал на едно място и тия дни като ходя там ако искаш ще взема да пробвам на някоя обувка. Обаче си мисля, че няма да вършат добра работа за голите обувки. Ако погледнеш на снимката от KNIPEX ще видиш че за тези обувки във вдлъбнатата горна част има един зъб. Той служи точно за да обърне двете отворени части на обувката към кабела. Тези от ПЕТРОВ HT202B нямат такъв канел. Профила им е като на първата картинка. Горе в канала няма зъб а е гладък в дъното.
Такъв зъб и профил имат тези първите дето ти показах - 6PK230C на PsosKit. Поне ако вземеш такива и някога решиш да ползваш примерно от тези изолираните кабелни обувки само ще трябва да си вземеш такъв накрайник а не да купуваш нови клещи. |
|
|
 |
gueswhoaz Опитен потребител

Регистриран на: 13 Юни 2009 Мнения: 603 Местожителство: По света и у нас
|
Пуснато на: Съб Фев 23, 2013 22:46 Заглавие: Re: .... |
|
|
| chavdar68 написа: | | Точно по авто инсталациите гледам да запоявам , щото от такива кербовки съм обикалял една кола цял ден |
Зависи с какво са правени обувките, веднъж съм работил с такива клещи, за каквито се говори - това нема вадене. Сбърках една обувка и трябваше да я оправя. Нема отваряне, за 5 мин успях да си порежа палеца, но не отворих кримпнатата обувка. Наложи се да режа кабела точно зад обувката. |
|
|
 |
|