| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivtv1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 24, 2013 9:28 Заглавие: Благородните метали в телевизора |
|
|
| Колеги, задавам този въпрос защото мен самия ме свариха неподготвен по темата-кое е ценното в различните поколения телевизори и въобще има ли такова,като оставим настрани процесорите със златното опроводяване вътре.Не ме интересуват технологийте на извличане, а просто да знам има ли нещо ценно в един лампов /транзисторен/цветен или черно-бял било руски, български или японски.Предварително благодаря за изказаните становища. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 24, 2013 10:07 Заглавие: |
|
|
Нищожно. В някои от по-старите някой и друг позлатен транзистор и ако има ПТК малко сребро от контактите. Тук-там още малко, ама наистина малко незаслужаващо внимание и други неща.
Общо взето един стар телевизор е ценен като съдържание на мед ако е с траф, и бакъра от размагнитващата. |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 24, 2013 14:39 Заглавие: |
|
|
И мед от отклинителната.
Отделно на това малки количества редки метали по лампи и кинескопи. Волфрам, молибден, никел, торий и др. И маската не знам от какво е. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Фев 24, 2013 15:10 Заглавие: |
|
|
| Маската - пермалой. |
|
|
 |
tv-servize Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 27, 2013 15:11 Заглавие: |
|
|
| Забравяте за руските кондензатори КМ-3,КМ-4,КМ-5,К10-26Б,които са със високо съдържание на паладии.Тях ги изкупуват 1300 долара на килограм.Тук има таблица за драгоцените метали на 1000 броики- http://www.radiodetaliplus.ru/files/dragmet.pdf |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Фев 28, 2013 15:02 Заглавие: |
|
|
Никой нищо не забравя,остави тая песен Всичко се знае много добре,ама като имаше от де да се обира цените бяха съвсем други. Легенди се разказват за един Радиозавод  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|