Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Розетка за LAN
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 15:31    Заглавие: Розетка за LAN Отговорете с цитат

Здравейте! Имам следния проблем - кабелът ми за Интернет е свързан към розетка, която обаче се намира на доста неудобно място. По-този повод от розетката си пуснах друг кабел, до компа, като свързах кабелите със спайк. Тук там ми се налага да използвам и розетката. За тази цел откачам кабела от компа и свързвам входния кабел към розетката(само входния кабел). Самата розетка е с 8 "шиша", на които се набождат кабелите. Ако обаче опитам да набода кабелите(входния и този към компа), както са навързани един към друг(лан буксата влизаща в компа е извадена), на розетката няма връзка. Като измеря с мултимера има връзка м/у кабелите и шишовете....
Не съм объркал разположението на жиците!
На какво може да се дължи това и как да го оправя??

Благодаря!
ПП: Не искам да използвам рутер по ред причини....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Това не е правилно:
Цитат:
о-този повод от розетката си пуснах друг кабел, до компа, като свързах кабелите със спайк

Shocked
Нищо не ти пречеше да си вземеш една едно пач кабелче от розетката до компютъра.

Може да да имаш връзка, но като си ги разсукал вече ....
Затова връщаш си розетката или слагаш RJ45 и един преходник и от там нататък е ясно.
Може да прочетеш защо НЕ трябва да се прави така. Там вървят 100Mhz. (При 10/100Mbit)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 17:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво имаш в предвид под пач кабелче?!
Да направя тройна връзка с още един кабел, който да закача на розетката?!
Тези неща не са ми много ясни. Ще съм благодарен ако обясниш...
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 17:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Взимаш още една розетка / или само инсърта ,ако в тази има място/ и терминираш кабелите и на двете розетки / инсърти/ - след което два пача от розетката/ките към компютрите . Имай предвид че някой ISP ползват собствена подредба при терминиране.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 18:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Тука ме изгубихте в разговора! Хайде да си говорим на български?!
До колкото разбрах, трябва да взема още една розетка(предполагам инсърт казваш на самата клема). Обаче какво ще рече да ги терминирам?! Да ги отрежа?! И после защо са ми пач-ове, като имам розетки?! В тях мога просто да пъхна RJ-та?!
Върнете се в началото
Techmaniac
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 18:26    Заглавие: Отговорете с цитат

p_stoyanoff написа:
.....

Не режи ! Виж терминиран инсърт
виж тук
Цитат:
В тях мога просто да пъхна RJ-та?!
- пач
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ststefanov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако в края на кабела за Инетрнет имаш вече една розетка, тя трябва да си остане там. Просто взимаш достатъчно дълъг кабел с по 1 RJ45 куплунг във всеки край (на това му викат пач кабел) и свързваш с него компютъра и розетката.
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 18:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Не сме се разбрали явно! Кабелът, които идва от суитча на доставчика е в стената. Пред него има розетка, а компа е през 2 стаи! Аз съм пуснал кабел от компа през стените, който влиза вътре в кутията, зад розетката(вграден е). Ако го извадя отпред и му сложа едно RJ мисля че ще изглежда много грозно - един кабел излизащ от стената набучен в розетка....
Искам да свържа вградения кабел, вътре в кутията(зад розетката) към кабела за нета и същевременно и розетката да ми е свързана. При нужда да изключа компа(от страната на лан картата, не при розетката) и да си бодна нещо в розетката...
Върнете се в началото
gigant
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 19:16    Заглавие: За кабела Отговорете с цитат

p_stoyanoff написа:
На какво може да се дължи това и как да го оправя??
Дължи се на парчето кабел, което се явява продължение на кабела, стигащ до розетката. Тъй като края му е отворен и съоветно несъгласуван, той става източник на отражения. Тия отражения се наслагват върху основния сигнал за комуникация и объркват протокола.
За да ги избегнеш отраженията трябва да терминираш извадения от компютъра кабел - примерно като го включиш в някаква LAN карта или рутер, без да ги захранваш. Естествено, това ще намали нивото на сигнала наполовина, но ако имаш късмет да не е много дълъг входящия кабел - може и да тръгне. Пробай, нищо няма да изгори.

Това е несериозно решение и е по-скоро за забавление. Много по-добро е местенето на розетката на по-удобно място.

ПП - има и друго решение - вземи си двойна розетка. Едното грездо към удължителя, другото към доставчика. И си правиш "LAN джъмпер" за да ги окъсяваш. Ако ти е по-естетично от кабел от стената...
Върнете се в началото
p_stoyanoff
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Фев 26, 2013 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

gigant, благодаря за отговора! Този вариант да свързвам края към компа с някаква платчица(в най-добрия случай) не ми харесва. Ще сложа втора клема на розетката и ще ги смостявам отвън с късо кабелче.
Благодаря!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети