| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 19:23 Заглавие: MOS транзистор |
|
|
| попадна ми един транзистор от едно импулсно CEP603AL му е номера. изтеглих си datasheet-a и почнах да чета. измерих всичко и нещо не ми хареса - като меря DS с аналогов омметър и в 2-те посоки ми показа нулево съпротивление. гледам аз в документите и там пише че това съпротивление е много малко - милиомове. но то не трябва ли да бъде само в едната посока нулево - дължащо се на диода м/у D и S? или аз греша!? нали все в едно полужение трябва да е запишен тоя транзистор. или се запушва при подаване на отрицателно напрежение на G? знам че пак говоря глупости |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 20:07 Заглавие: |
|
|
Здравей, elektronchika!
Ето как проверявам полевите транзистори:
Подавам + от омметъра на Дрейн и - на Сорс. С отверка давам накъсо за момент дрейн със геит. Омметърът показва отпушен транзистор и след като махна отверката. След това давам накъсо гейт със сорс - транзисторът се запушва и остава запушен и след като махна отверката |
|
|
 |
elektronchika Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 20:19 Заглавие: |
|
|
ще го пробвам аз това нещо  |
|
|
 |
toltec Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 23:21 Заглавие: |
|
|
| В каталозите се дава съпротивлението DS в отпушено състояние и то наистина е толкова малко ( милиомове ) . Ако е N канален се отпушва с положително напрежение ( около 10 -15 V ) и се запушва с 0 V . |
|
|
 |
|