|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Svetoslav40 Опитен потребител

Регистриран на: 19 Апр 2005 Мнения: 143 Местожителство: Берлин/Германия
|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 18:49 Заглавие: |
|
|
делителя съм го направил 2,4:1, исках замо да разбера защо не пада под 5 волта като го реголирам, или става толкова бързо, че уреда ми не мое да го хване.....?!?!!?
а има ли значение, какво сечение са намотките на трафа? защото първ. е 3х0.8 а 2-ната е 1х08? и наи важното от кое зависи кпд-то на импулсното? когато напрежението на пин 1 на ис-то падне под 4.8в. трафа се успокоява и не брамчи, работи савсем нормално, а като се вдигне над 4,9в, трава започва да шуми и консумира повече ток..нормално ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 28, 2005 19:34 Заглавие: |
|
|
| Не ще изгори защото транзисторите неработят в ключов режим. Сложи кондензатор от краче 1 до 14 от порядъка на 1-2наноф. същото за краче 15 ако го използваш. |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 10:01 Заглавие: |
|
|
| Svetoslav40 написа: | импулсното го захранвам с 12-те болта от атх захр. от комп.
това нещо горе-дролу тръгна, и обратна връзка има, ама маи не бачка както трябва. на пин 1 на интегралата, като достигне напрейението 5в, започва трафа да бръмчи жестоко и пада изх. напрежение, но не дотолкова че напрежението на пин 1 да падне под 5в. Нормално ли е това? |
ATX е неподходящо за целта тъй като не работи добре с динамичен товар какъвто е твоя импулсен блок, а за настройки забрави.
При тестове и настройки използвам 2 акумулатора по 6V/10А от UPS свързани последователно. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 12:14 Заглавие: |
|
|
хмм, това с динамичния товар не го бях предвидил , утре като отида на работа ще го пробвам, там имам един акомулатор 12В 17А, и ще видя какво ще стане. Напрежението на пин 1 на инт. винаги ли трябва да бъде 5В, в смисал, когато работи захранването на почети празен ход, а като се натовари, тогава да пада и да подава сигнал за грешка след което се разпъва импулса на шим-а, правилно ли съм го разбрал това? |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 18:59 Заглавие: |
|
|
| Динамичен, реактивен, капацитивен на импулсното не му дреме особенно ако си коригира напрежението с честоти от порядъка на 60-100Кхз както са АТХ. При натоварване процесора да не мислиш че консумира толкова колкото на празен ход, а той премивана в тези 2 състояния за части от микросекундата и хич не си поплюва в консумацията. Доколкото пин1. Ти го мериш че е 5В, но постоянно се мени и то с микроволти и едва ли ще го забележиш с мултицета. Леко да падне и генератора изработва по-широк импулс който ти увеличава напрежението на изхода, вследствие ако е станало по-вече следващия импулс е с по-малка широчина за да компенсира предния и така общо свето работи АТХ. Като сложиш и факта че корекцията е 60 000 пъти в секунда едва ли няма да може да захрани усилвател кадето честотите са максимум 30 000хз. Затова аз пък си мисля че е подходящо в много от случайте, въпреки че ако захранваш усилвател и нямаш добре изграден филтър от бобина и кондензатор с ниско ESR може да се получат смущения в изхода, самовъзбуждане и разни такива, но само когато входния филтър на усилвателя пропуска честотата на импулсното. Иначе няма проблеми никакви други |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 20:50 Заглавие: |
|
|
TIReX,
Не искам да споря но ATX PSU е с обратна връзка на 5V линията а 12V в най добрия случай е само с контрол за превишено напрежение.
В неговия случай а и в доста други пулсациите превишават от 3 и повече волта ако беше прочел по горе Svetoslav40 пише:
На захранващите шини има също импулси, на + направо си изглеждат, все едно меря на дреина на транзистора, нормално ли е?
 |
|
|
 |
IGBT Опитен потребител

Регистриран на: 30 Мар 2005 Мнения: 373 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Нед Май 29, 2005 21:03 Заглавие: |
|
|
айде дайте нещо и за мен де пък и темата си е моя не че нещо ама............ _________________ 98% от младото поколение е опитвало трева или някакъв вид опиaт!Ако си от 2%, които не са опитвали сложи това под подписа си. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 9:14 Заглавие: |
|
|
нещо друго, ако първичната намотке е с 3 проводника, а вторичната само с един ще има ли проблеми? Натоварил съм тая гъзария с един халоген на 12в, ония дет висят по витрините(луни4ки).? и ако може някои да ми кайе на бързо как се смятат навивките на имп.траф, без да ми казва че го имало ве4е коментирано и да търся из форума, ще съм мъ много благодарен.....  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 22:17 Заглавие: |
|
|
| Абе моляви покажете я схема на импулсно от МК,4е ве4е я няма в сайта им.все за нея говорите а пък не знам за к'во става на въпрос.Става ли за работа,някой правел ли я е,какъв й е мах мощноста.Някой ако я има ще съм благодарен да ми я прати на [email protected]. |
|
|
 |
ИванВас Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 01, 2005 22:20 Заглавие: |
|
|
преди малко бях аз,сори нещо обърках.Искам да попитам още нещо,някаде из форума про4етох,4е ако имп.захр. работи без тавар изгаряло.Правилно ли съм разбрал или не и ако да защо става така.Питанката може и да е тъпа ама аз съм бос по импул. захр.,така 4е всякаква инфо ще ми е от полза.Благодаря ви _________________ няма начин да няма начин |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|