| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bochkoto Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 11:32 Заглавие: регулатор на напрежение |
|
|
Здравейте,
искам да захраня един неттоп директно от батерията на UPS. Оригиналното захранване е 9,5В 2,3А. Принципно такива лаптопи ги хранят безпроблемно с акумулаторна батерия, но мен ме притеснява дали при задействане на зареждането на акумулаторната батерия в UPS-а няма да се получат пикове, които превърнат лаптопа в подпирачка за врати.
Напъвайки едни стари, отдавна изветрели познания, се сещам, че решението ми трябва да бъде един регулатор на напрежение.
Търся нещо от рода на 10В, 2А и стигам до http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/SGSThomsonMicroelectronics/mXwqxq.pdf
Вече не толкова убеден разглеждам примерните приложения и вече съм объркан коя е моята схема и правилно ли съм се ориентирал? Дайте малко помощ. 2В разлика достатъчно ли е за да работи безпроблемно регулаторът? Дали не е по-добре да го пусна на 9В? Колко грее този интеграл, при положение, че консумацията е 2А само при зареждане на батерията, а в останалите случаи си стои кротко под 1А?
Има ли готови решения за моя проблем? Целта на цялото упражнение е да се избегне двойното конвертиране 12-220В един път от UPS-a и още един път 220-9,5В от захранването.
Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 12:28 Заглавие: |
|
|
Пращам Л.С. с предложение за готово решение. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
|
|
 |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 12:53 Заглавие: Re: регулатор на напрежение |
|
|
Той си търси 2А:
| bochkoto написа: | ...
Търся нещо от рода на 10В, 2А ... |
Ако ги имаш тук - още по-добре, няма да ги чака 40 дни. |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 18:20 Заглавие: |
|
|
С препоръка за готожо решение, ако си решил сам да гоправиш ето ти схема с TL431:
за случай сложи ценер/и за защита. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 20:24 Заглавие: |
|
|
А знаеш ли, че някои маркови и повечето жълти юпиеси не са галванично развързани батериите от мрежата и се офазяват. Тогава наистина ще си направиш подпирачка от устройството. Не зная защо си се спрял на вариант, да зареждаш батерията с юпиес. Мисля че това не е удачно решение. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
TIReX Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 01, 2013 21:10 Заглавие: |
|
|
Това от линка го имаме при нас. На 2 ампера крета, на 3 си прегрява, но не гори. _________________ http://www.zahranvane.com |
|
|
 |
|