|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 12:04 Заглавие: |
|
|
Следващите редове ги писах вчера следобед,но не знам защо не е минал поста ми.
chikov ,не ми скачай така! Май че ти ме питаше за среднодневна консумация и като ти я изкарах нещо се нервираш Като ми говориш за климатиците че са неефективни при ниски температури да те питам ефективността им зависи ли от месеца в годината,в който работят. Щото мисля че бях ясен-през периода,в който беше най-студено дневната ми консумация е почти двойно по-ниска. Ако електромерите не са манипулирани,в което съвсем не съм убеден,манипулацията е друга-занижен отчет в края на годината,за да се отчете вероятно ниска годишна печалба и после прехвърляне на изразходваната енергия в първия месец на следващата година. Което пак си е манипулация! Отвсякъде! А,да питам още нещо-що сметките на всички,които са със старите електромери с шайби не се различават много-много от предишните месеци? Завишени са в рамките на това,което е нормално пред вид всички обстоятелства,споменати тук-дълъг отчетен период,празници и т.н. И стига си дъвкал тия 14%- вероятно при мен са забравили да ми ги начисляват от 01 юли и са се сетили сега,та ми ги набухаха наведнъж. Тия ги лангъркай на някой друг!
Сега гледам още доста се е писало по темата и вече съм класифициран като "дърводелец" Ами добре,и с триона се оправям. И с ламарините,даже по-добре от някои "шлосери". Още един факт-затворен необзаведен апартамент в който никой не живее.Ходи се два-три пъти в месеца да се види имота. Сметки за ток досега по няколко лева,последната-над 200! Може би това е такса "жици",както клатят софиянци и всички останали със свалените радиатори с оная такса за тръбите минаващи през апартаментите им. Има такава,нали? И хората плащат за тръби,които са чужди и минават през техния имот! Вместо да им плащат на тях за това. Ами "Топлофикация" що не си изкара тръбите навън?
ivo07 ,колкото до "опитните зайчета" не си прав. Ако не вярваш,разходи се из страната и ще разбереш,че има много места,дето хората се чудят какво да направят,за да изкарат някой лев! Не ви завиждам на софиянци,живеете в една огромна лудница,но поне от към заетост на населението няма как да се оплаквате! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 13:24 Заглавие: |
|
|
Драго, това с тоя апартамент - много съмнително...
Реално, на мое име има 3 електромера, на различни места. На единия свалих главния бушон още преди време, защото не ползвам ток там и нямам нито стотинка за няколкото месеца. Правя уточнението, че навсякъде съм с новите електромери и съм към EVN. Отчитат дори стендбая на телевизор, пък то във всеки дом, комай има по няколко подобни устройства.
На останалите два - около 1,5 пъти по-високи сметки от тези за предходния месец, но не знам за какви отчетни периоди са. Изхвърлям бележките почти веднага.
Така че, или предходните месеци са слагали на око по няколко лева и накрая са изравнили, или е някаква грешка при отчитането. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 15:11 Заглавие: |
|
|
Аз казах-това е другият вариант,но това също си е чиста проба манипулация! Тука вече нещата опират до манипулиране на счетоводни документи,което води директно до данъчна измама. Така че кратунковците от ЕРД-тата си заслужават всяка псувня и всяка запалена кола! За втория случай-апартаментът е на шурея ми. Той живее при майка си,че тъй по му оттърва. Когато стана дума за сметките преди десетина дни се направи на тежкар и заяви че не го интересували такива работи. Да,ама в неделя изревал на умряло. Жена ми беше във Варна и се върнал бесен,щото разбрал че има да плаща двеста кинта. Аз гледам да пазя платежните разписки поне 3-4 месеца,защото от едно време имам обеца на ухото. Прибирам ги в една папка и преди седмица се разрових и погледнах какво сме изразходвали според тия платежни документи. Това са фактите. Така или иначе-манипулация има! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 15:34 Заглавие: |
|
|
Хайде и аз да си кажа - за 34 дни декември-януари средно 14,8KW/d за януари -февруали средно 11,7KW/d . Като се има предвид , че първия период имаше към 10 дни празници , само около нова година - не виждам нищо ненормално , още повече , че декември началото ми смениха и електромера с електронен , даже няма разлика и спрямо механичния . Тези големи приказки за данъчни измами - изхвърляте се колеги , смятам че тук сме технически грамотни и интелигентни хора , може и да бъркам , но данъка , ако не тая - другата година ще се плати . Е , напоследък ЕРП-тата масово сменят старите електромери и при повишението от 12% от 1.07.2012 , и 5-6 дена по-дълъг период на отчитане , както и невъзможността да се пипа по новите ел-мери - доста хора им става нанагорно да плащат реалната си консумация , така стоят нещата !
Последната промяна е направена от ELP на Сря Мар 06, 2013 16:43; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
chikov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 15:44 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Това са фактите. Така или иначе-манипулация има! |
Давай тогава напред щом мислиш,че си прав а енергото не е. Плащай за да ти дойде на ума. Казваш,че се ядосвам но има защо,защото виждам,че търсиш на друго место заека.В никакъв случай не защитавам енергото но виждам че нещо говорите не реални неща.
ELP,Ето колко е добре да покажеш,че знаеш за какво става въпрос и да си признаем истината.Ако 50% от българския народ мислеше по този начин може би нямаше да допуснем да ни докарат на този хал. _________________ Only The Best Is Good Enough! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 16:46 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Ако 50% от българския народ мислеше по този начин може би нямаше да допуснем да ни докарат на този хал. |
Може и да мислят така повече от 50% , но по-умния винаги отстъпва , иначе алтернативата е гражданска война , не е по-добре ! |
|
|
 |
amdatlon Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 21:14 Заглавие: |
|
|
И аз ще кажа нещо ако позволите,
може да ме оплюете ама каво от това
И така : тока е стока , продава се - купува се.
Искаме да ние светло , топло, комфортно.... плаща ме си.
Ако не ни отърва , не купуваме ток => стоим си на тъмно , студено....
Така че според мен токът не е задължителен, който иска да купува , който не иска да не купува.
И без ток се живее, по мизерно , но се живее! |
|
|
 |
k810 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 21:40 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | ЕРП-тата си заслужават всяка псувня и всяка запалена кола |
Запалените коли ако не ги плащат застрахователите, ЕРП-тата ще купят други, което ще се заведе като разход на фирмата, което пък от своя страна е предпоставка за ново вдигане на цената на тока заради завишени разходи.... Бумеранг |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 22:59 Заглавие: За сметките |
|
|
Вярно. Но не е първия и не е последния. Цялата истерия е инспирирана от тъпи решения на още по-тъпи политици. Не само нашите, и европейските. Затворихме си работещите блокове в Козлодуй (може би заради строежа на Белене?), после строихме американски централи в маришкия басейн, после европейски фотоволтаици по нивите и когенерации по фабриките. Бумеранг след бумеранга...
И сега някой трябва да плати сметката за тези благини. Дигаме тока САМО с 15%. Неочаквано лошо, хората се бунтуват, палят се. Да дадем "голяма победа на гражданското общество" - намаляваме тока с ЦЕЛИ 7%. Пък после... ще му мислим след изборите.
Вече чувам как свисти следващия бумеранг. Което от друга страна може и да не е чак толкова лошо - при режим на тока се увеличава раждаемостта. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2013 22:20 Заглавие: |
|
|
Пепел ти на устата. Тогава циганетата ще станат десет пъти повече от нас.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|