| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 12:09 Заглавие: Високоговорител RFT L3401 въпрос |
|
|
Интересувам се, с каква дебелина на проводника е навита шпулата-бобината на този високоговорител RFT L3401? Благодаря предварително. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 19:10 Заглавие: |
|
|
| Не знам дали ще получиш точния отговор (мисля че е стар този ВГ), но бих ти подсказал, че ако знаеш размерите на намотката и омичното съпротивление с няколко последователни сметки ще го получиш задоволително точно - все пак обхватът на диаметрите не е голям. Омичното съпротивление е приблизително колкото импеданса 6ома. И понеже е връстник (горе долу) на нашия ВКН12ХХ, диаметъра на неговия проводник може да служи като ориентир (по мощности са почти равни) |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 19:26 Заглавие: |
|
|
Имам такъв говорител но е с изтръгната шпула. Мембраната не е повредена и искам да го възстановя. Имам и различни видове готови направени шпули. Само не зная с какъв диаметър проводник трябва да е. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2013 19:34 Заглавие: |
|
|
| Ако си на ти с немския, видях в техните форуми реставрирани подобни говорители (разбрах от снимките, не от лафовете...), та може там да пробваш. |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2013 9:07 Заглавие: |
|
|
Oсвен дебелина на проводника, от съществена важност е и дължината на намотката...от нея зависи и хода на мембраната.
Ако не ти е спешно, изчакай до края на седмицата, ще отворя един такъв и ще ти кажа. Имах някъде един такъв изгорял май. Просто не е при мен сега.  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2013 16:38 Заглавие: |
|
|
Добре, не ми е спешно. Просто седи така неизползваем и бих искал да го възстановя. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 11, 2013 17:53 Заглавие: |
|
|
Говорителят ми обаче е бил L3501...съжалявам. Води се 30VA, и е НЧ.
Диаметърът на проводника с изолацията - 0.25мм, дължина на намотката - 11мм.
Твоят е широколентов и го водят 12,5VA. Въпросът не е толкова в мощността, която ще понесе, заради дебелината на проводника а в дължината на звуковата намотка. На СЧ-ВЧ винаги е по-къса. Принципно, има зависимост между хода, който трябва да прави максимално мембраната, ГПН и дължината на звуковата бобина.
Разбира се, това е при условие, че искаш да го възстановиш в максимално оригинално състояние.
Ако го навиеш с нещо различно, ще се променят значително T/S параметрите му. _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 11, 2013 20:44 Заглавие: |
|
|
Благодаря за информацията. Бях го пуснал за 10лв. в това състояние, но никой не го взе. И ще се опитам да го възстановя. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 5:53 Заглавие: |
|
|
Ако мембраната и ВЧ конус са в добро състояние, това е отлична цена за този говорител. Дори се замислям...  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
|
|
 |
|