| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
radionov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 13:33 Заглавие: |
|
|
Понеже много хора ме питаха става въпрос за C1-65A Руски чисто нови. Ако не е забранено мога да пусна и линк форума където е обявата.
Няма проблем да дадеш линка към обявата  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pansim Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 14:07 Заглавие: |
|
|
| Пускай де...ако има съмнения за реклама - давай на лични... |
|
|
 |
radionov Нов потребител

|
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 18:00 Заглавие: |
|
|
Чета и не вярвам на очите си : към осцилоскопа вървят и две сонди едната 3 метра другата 4 метра.
Също към него върви и удължител на сондите които е около 5 метра. Значи като сложиш удьлжителя , можеш да си мериш на 9 метра от осцилоскопа  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 19:32 Заглавие: |
|
|
Абе и аз не бях чувал за удължител на сонда за осцилоскоп, макар че ползвам такъв тип прибори за мерене повече от 20г., но човек винаги научава нещо ново , а от руснаците винаги може да се очаква. Нищо, че едва ли има смисъл от такава сонда ... |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 20:16 Заглавие: За сондите... |
|
|
Руската техника е невероятна! Преди повече 20г си купих един С1-99, чисто нов, в сандък, целия завит в намаслена хартия. $400 броих тогава за него. Осцилоскопът не беше лош като параметри, 2 лъча, 100мХз, с две развивки, голям екран - направо песен! Но... тежи 27кг. Копчетата се въртят с водопроводен ключ. Най-уникалното бяха сондите. На BNC-то се навива кабела, а пробника с компенсациата е в една метална кутия (отливка!) с големината на две кутии цигари, от която стърчи иглата, дебела поне 2мм. Имаше и едно невероятно приспособление - нахлузваш на екрана един половин метров черен конус от пласмаса и гума, и си опираш главата на него. Става тъмно и можеш да виждаш послесветенето на екрана много по-добре!
В интерес на истината си го ползвах десетина години преди да го дам на един приятел. Свършил ми е много работа. Но и съм го поправял много пъти, често му гореше един тунелен диод на синхронизацията, купил си бях цял блистер, още имам. И галетите - през няколко месеца трябваше да го отварям за миене, чистене и "настройка" на перата. За електролитите няма смисъл да казвам, нито за смръднята на розовия лак по спойките. |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 22:30 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | Нищо, че едва ли има смисъл от такава сонда ... |
Нужда понякога има. Виждал съм такива удължители. Даже мисля имам някъде. В повечето военни апаратни осцилоскопът е монтиран на някоя стойка неподвижно и се налага мерене по някой блок чак в другия край на фургона. Определено е по-добре да ползваш удължител отколкото да размонтираш осцилоскопа.  |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 12, 2013 23:55 Заглавие: |
|
|
ОК!
ОЗ Маринов , специалност Радиолокация, мисля че зная за какво говориш ! |
|
|
 |
hidrazin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 0:25 Заглавие: |
|
|
Определено знеш. Имаш лично. |
|
|
 |
Василев65 Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 17, 2013 16:26 Заглавие: |
|
|
и мен ме интересува, ако искаш може и на лични _________________ Ние, с поялниците, трябва да се подкрепяме! |
|
|
 |
|