|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 18:27 Заглавие: |
|
|
| alexandar888 написа: | ....
Това, което си дал е за конкретен трансформатор. И в никакъв случай не е общовалидно в еднаква степен за всички трансформатори. | Графиката е за конкретен трансф. , но формулите са общовалидни а те изключват твърдението | Цитат: | | Увеличение на честотата от 50 на 150Hz няма да повлияе вихровите токове по абсолютно никакъв начин | .
Така е на теория ,на практика за случая сигурно си прав ,нямам опит с такива трансформатори. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
alexandar888 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 18:45 Заглавие: |
|
|
...
Последната промяна е направена от alexandar888 на Сря Фев 04, 2026 0:22; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 13, 2013 20:55 Заглавие: |
|
|
Techmaniac това за токовете с висока честота в проводник не му ли викаха СКИН-ефект.shock: Някой от нас двамата бърка ЩАТИТЕ-ама не съм аз де
И ако греша посочи ми къде  _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 14, 2013 9:10 Заглавие: |
|
|
.!?!?!?
| ELP написа: | | .....Когато ток с висока честота тече по проводника от създаденото във вътрешността магнитно поле електроните биват изтласкани навън в горния слой на проводника.Това се нарича скин ефект/кожа/ Поради този ефект при високи честоти се ползват проводници с по голям периметър при едно и също сечение-това се постига с многожилни изолирани проводници-т.н. литцентрат или кух проводник-тръбичка. ..... |
Нали честотата е до 150херца ???
Статията от линка разглежда | Цитат: | | :.... In this thesis, theory concerning skin effect, eddy current and magnetic hysteresis in transformers has been investigated.... | Не видях противоречие.
| Цитат: | | ...от изходни трансформатори за усилватели | - виж темата . |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|