Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мерене параметри на импулс палещ ксенонова лампа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
flancer
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Мар 16, 2013 0:11    Заглавие: Мерене параметри на импулс палещ ксенонова лампа Отговорете с цитат

По роднински ми беше поставена задача да направя от нищо нещо - да намеря заместител за две ксенонови лампи за уред за фотоепилация. Устройството е спряно от производство, но (логично и нормално) производителят въобще няма и намерение да ми каже какви са самите лампи, та да ги сменя след износването им. Свързах се с производител на такъв тип лампи, само че... в общи линии имам честотата на светене и външни/вътрешни размери. Производителят ми прати една доста подробна форма, с попълването на която ще мога да поръчам от България (евентуално) заместител.
Само че... параметрите форма на импулса, размах и ток са абсолтно неизвестни. Предполагам, че са от порядъците на киловолт и разни микросекунди ама.. нямам нито записващ осцилоскоп, нито представа как се мерят такива импулси. Някой във Варна може ли да ми помогне с експертиза и техника (най-добре да извърши измерването на 10 импулса от уреда за различните му степени на работа). Естествено не за по бира, а срещу финикийски знаци, това , че е по роднински значи, че аз няма да получа нищо, никой друг не е задължен да губи време безплатно. Пишете ми на лично с евентуални предложения (или тук, ако имате идеи как да сведа киловолтов импулс до нещо, което да запиша на входа на звуковата карта, аз си мисля за разни делители и буфери, ама... опасна работа, не ми се жертва всичкото техника, колкото и забавен експеримент да е Smile)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Съб Мар 16, 2013 10:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно във Варна има цехче което да изработва такива епилатори НО ЗА ФРАНЦИЯ по френска схема и елементи-но никой от работниците не разполага с цялата схема.А лампите заминават бързо защото работят в критичен режим.Така че схема няма да намериш освен ако успееш и да си купиш готов продукт и да я откраднеш или поне идеите в нея-никой не си дава хляба току така Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
flancer
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 18, 2013 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква схема бре, те устройствата са налични, има 4 контакта на лампата, няма нужда от схема.
Лампите са износени, а производителят ги е зарязал вече. Имам контакт с няколко производителя на ксенонови лампи, но нямам яснота за параметрите на импулса. Схеми - еми схемата на една светкавица с ксенонови лами палени от кондензатори е известна от (пет)десетки години, да не е космическа техника Smile ... нямам конкретиката за това устройство.
С един записващ осцилоскоп и подходящи буферни схеми не би трябвало да е някакъв проблем да се запише, но явно ще си самоекспериментирам поради липса на желаещи. Хм, сега като се замисля в ТУ бях ходил си лафих с едно асистентче, дали пък не пие бира момчето Smile///
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Пон Мар 18, 2013 17:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Каква форма на импулса, какви 5 лева? като се йонизира ксенона няма никакво значение формата на импулса. И защо с четири електрода? Ей ти тука снимки на две ламби. Едната е с четири електрода а другата е импулсна за рязане на желязо. Very Happy Не само ще направи епилация ами няма проблеми и с ампутация.
Laughing
Върнете се в началото
flancer
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 18, 2013 23:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами че то това е проблема, 'щото хората се сърдят ако им отрежеш нещо Wink.
Иначе, на мен не ми трябва формата на импулса толкова, колкото размаха, да не се повреди апаратурата, че не е евтина и тя. Изводите са 4 защото са по две лампи.
Върши ми работа и БГ контакт с дистрибутор на такива лампи, да търся съвместими. Чужбинците нямат против да ми направят... 100-200 лампи Smile. На мен ми трябват 6...
Върнете се в началото
slav4o.com
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 18:31    Заглавие: Отговорете с цитат

off hidrazin това не е ли криптонов лазер ?
Върнете се в началото
hidrazin
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Казанлък

МнениеПуснато на: Вто Мар 19, 2013 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Кое по-точно? Горната е от лазер - 300 джаула енергия на разряда. Импулсна е ама не знам с какъв газ е пълна.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети