|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 21:08 Заглавие: Samsung CW-25M064N KS7A не излиза от st.by |
|
|
Телевизора не излиза от стенд бай.
1,8V, 3,3V, 5V са добре. B+ e 117V вместо 130V, нормално ли е да е толкова в дежурен режим?
Захранването е изпълнено с STR-X6750, притеснително е че доста се напича? Явно нещо го товари но не открих проблем във веригите.
Оптрона PC123 е сменен.
Всички захранвания на процесора са налични, управление от бутоните и приемника постъпва до него но телевизора не стартира? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tonovd Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 21:33 Заглавие: |
|
|
| А генерации на кварца на процесора има ли? |
|
|
 |
AZ:) Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Мар 16, 2013 21:53 Заглавие: |
|
|
Има!
Пробвах и с 2 дъмпа, които намерих в интернет и тук във файлообменника, пак не стартира. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 17, 2013 13:30 Заглавие: |
|
|
Не излиза от стендбай щото иска смяна на голямото процесор.Мога да предложа нов.Цената ти е на лични. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2013 11:42 Заглавие: |
|
|
| Може и да го флашнес VCT49xx ако знаеш как. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2013 12:26 Заглавие: |
|
|
Ми поне да му беше казал как и с кво...Щот то с пръстът не става...
Тоя форум на моменти заприличва на една култова реплика на един депутатин по време на митинг,дето един клошар се беше качил на един орех и искаше танк,а отдолу депутатина го молеше "Слез бе,колега"...
Ако не се лъжа първоначално подтикване на тебе да се ограмотиш и да почнеш да четеш Micronas/Hercules съм ти дал точно аз преди година-две.Допреди това ги обикаляше кат голям камък и ти ами айде...Ако съм смятал че автора може да се оправи съм щял и него да натисна.Той не знае що е модел-код при марката,ама ще пише процесори...Айде нема нужда...И нужно ли му е на някой (който не е и техник)-да прави джигове,да подбира софтуер дето ще стане(щото при това шаси те са хиляда и един,за някои версии трудно се намира и със "нормални човешки" езици на менюто,а всеки намястото на всеки от шасито не става).
Айде ако толкова иска да си направи регистрация при мене и да дерзае-
http://fs.bojilov.com/fileInfo.php?folder=568&file=2131&page=1
http://fs.bojilov.com/fileInfo.php?folder=568&file=163&page=1
http://fs.bojilov.com/fileInfo.php?folder=568&file=1242&page=1
http://fs.bojilov.com/fileInfo.php?folder=568&file=2130&page=1
http://fs.bojilov.com/fileInfo.php?folder=568&file=1730&page=3
Кат почне от последния...въпреки че сега се басирам че първия въпрос ще му е "ама как бе момче,как да го свържа!?".Въпреки че има трийс страници...Пардон,страниците били 41.
Между другото-типичните симптоми на скапан софтуер са блокиране на управлението на първа програма,блокиране на управлението на тунера(на всички програми има един и същ канал),блокиране на управлението след първата подадена команда от ДУ или самоволно преминаване в StBy от време на време.При положение че той въобще не излиза от StBy е доста вероятно и самия процесор да си е дефектирал.
P.S.ЕMOOME,почна се пак с разсъжденията по картинка.Не знам колко KS7ци си правил през живота си но аз съм отремонтирал доста и съм сменил/прошил доста VCTта.Да,може да има милион причини за подобно поведение на телевизора ако се погледне чисто теоретически-може да е прекъснал драйверния транзистор,може пътечката,може дистанционното да не работи,а бай Грую да е забравил да каже на майстора че тия на панела също не работят отпреди пет години,може това,може онова...Само че вездесъщата практика показва друго-и то е че дефекта си е типично VCT.Форумите са и за обмяна на опит.А тежката дума на опита е именно такава-голямата гасеница с рошавите крака... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Мар 21, 2013 21:57; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 21, 2013 20:47 Заглавие: |
|
|
Какви са симптомите, външните ефекти, ако съм клъцнал някоя от тия пистички ?
 |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|