|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Techmaniac Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 0:31 Заглавие: Re: Глупости на търкалета |
|
|
Ами чети внимателно , дал съм различни примери . На снимката при горен резистор 7к и долен 1 к напрежението на входа на ОУ ще се променя от 0 до 800миливолта , а не до 100миливолта има и съвет за разрядите на волтметъра.
| Цитат: | | на входа на миливолтметъра ще се променя от 0 до 800миливолта | тука съм объркал до 1000миливолта ще се изменя - това как го пропусна ,чудно!?!? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 0:34 Заглавие: За глупостите |
|
|
| Цитат: | | Само с делител ще е по-прецизно отколкото с какъвто и да е ОУ | Да, така е. ОУ само ще влоши нещата. Особено е ако е предложения от теб 741 по предложената от теб схема - с нея и при сух резервоар на дисплея ще показва че прелива!
| Цитат: | | Ами чети внимателно , дал съм различни примери . На снимката при горен резистор 7к и долен 1 к напрежението на входа на ОУ ще се променя от 0 до 800миливолта , а не до 100миливолта има и съвет за разрядите на волтметъра. |
Ами чета, ама все глупости. На входа на ОУ при този делител ще има от 0 до 1V при Usonda-0-8V (а не 0-800мV или каквито други числа си писал по силно променливите си постовете). Aко ОУ не е 741, а някакъв друг (Rail to rail) или ако не е захранен по този начин на входа на миливолтметъра щеше да се получи 0-1.25V (а не 0-100mV, 0-1000mV, пак от там). С нарисуваната схема (тя, слава богу, засега е единствена) обаче на входа на миливолтметъра ще има напрежение 1-2V и най-вероято изобщо няма да се влияе от Usonda. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 8:11 Заглавие: Re: За глупостите |
|
|
| Цитат: | | ..... С нарисуваната схема (тя, слава богу, засега е единствена) .......... |
a, тази,проспа ли я !?!? - прочети и документа от линка , ще ти е от полза . gigant kak разбра ,какъв волтметър ще ползва автора ,със стрелка ,с дисплей,разрядност на дисплея ,обхват ... ,сондата с какви параметри е ....!?!? за да отхвърлиш OУ !?!? На базата това ,което е в мислите ти ,от идея навлизаш в конкретика и ръсиш акъл и заядливост.
| Цитат: | | -входа на ОУ при този делител ще има от 0 до 1V | това е така .
@uziiiii - ако се спреш на вариант само с делител и волтметър /включен на най-ниския обхват в който попада 1В / с цифров дисплей , използвай делител 1:8 и "премести " десетичната точка на дисплея . Ако имаш въпроси пиши на лични . |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 8:53 Заглавие: |
|
|
| Techmaniak , писна ми да ти чета измишльотините ! Първо - най добре ще е да се тури делител , ако се ползва цифров панелметър - входното му е над 1Мегаом , само трябва да се раздели от захранването на сондата . Второ 741 при еднополярно захранване няма да работи както очакваш , въобще не е подходящ , така че схемата , която си дал е пълно менте , да не кажа по-силна дума . Забелязвам , че нямаш необходимите познания за да даваш съвети по теми от електрониката , и бих препоръчал на всички пишещи във форума да имат едно наум за твоите "съвети" , да не кажа недоносчета ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 9:17 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Techmaniak , писна ми да ти чета измишльотините ! | ами не ги чети .
| Цитат: | | Второ 741 при еднополярно захранване няма да работи както очакваш | - как знаеш какво очаквам / на 741 очаквах да се закачи само един друг шаран ама късмет /, , още един медиум се появи.
| Цитат: | | Забелязвам , че нямаш необходимите познания за да даваш съвети по теми от електрониката | забележи ,че точно по тези теми имам успешни съвети , а също и че не си критерии да раздаваш квалификации по електроника имам такива не от форум .
| Цитат: | | да имат едно наум за твоите "съвети" | това е точно така и е относимо въобще за съвети от форуми дори и за съвети от корифеи като тебе.
П.С Цитати от предишната тема ,в която сме писали
| bgeorgiev7 написа: | | ....излагация вярно съм обърнал Q1 |
| ELP написа: | | То и на 4 пин трябва да е 30 , а не 24 , за 11 не се казва нищо . |
| Techmaniac написа: | Задаването на Ub Q2X става : Ic Q1 = (2Ud -Ube)/56 ~= 10мА -провери тази верига .
|
Та ,кой от съветите е по квалифициран и по полезен !?!?!? |
|
|
 |
gigant Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 25, 2013 17:29 Заглавие: За съветите |
|
|
| ELP написа: | | бих препоръчал на всички пишещи във форума да имат едно наум за твоите "съвети" |
+1, но четящите най-вече... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|