Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Високото прескочи по отклонителната

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 25, 2013 21:35    Заглавие: Високото прескочи по отклонителната Отговорете с цитат

Здравейте, днеска реших да се позанимавам с едно телевизорче JVC AV-K14t имаше проблем в захранването с исъхнали електролити и след няколко проби си запали нормално, но бях забравил да закача високото на кинескопа и дъгата удари леко и по отклонителната на пушката. Сега образа е смачкан по хоризонталата и трите цвята се делят. Възможно ли е да съм бастисал кинескопа или само съм убил отклонителната. И дали има надежда с подмяната на LA7840 да проработи или няма смисъл да се боря с тази антика и самото TXO може ли да пострада от такива ситуации или щом е запалил и има образ е ок то поне. Качвам и снимка на какво прилича самия образ.
http://prikachi.com/images/194/6041194l.jpg
http://prikachi.com/images/214/6041214b.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fikret
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 25, 2013 22:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мен, това което виждам на снимката е прекъснала едната от вертикалните отклонителни бобини.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
naasko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 25, 2013 22:10    Заглавие: Отговорете с цитат

По самата бобина няма видимо поражение прогаряния или прекъсвания.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети