| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cosmel Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 20, 2013 0:18 Заглавие: каква стойност да има разделителния кондензатор |
|
|
| Привет.Иде реч за един 7бандов тон коректор за автомобил на,който искам да сложа чинчове (на ниското ниво на сигнала) за да може да се свърже с усилвател.Самия тон коректор e направен така,че да взема сигнала от крайното стъпало на СДто и да се закачат говорителите на тон корекректора.Входните чинчове съм ги монтирал веднага след делитела на напрежение(аненуатора).Сега се чудя какви стойности да ползвам за кондензаторите,за да мога да зема сигнала след корекциите и да може да се подаде сигнала към външен усилвател без да се губи качество (без да се губят басовете) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 20, 2013 18:10 Заглавие: |
|
|
| По принцип капацитета на кондензатора се определя от входното съпротивление на следващото стъпало. И все пак ако сложиш 100 микрофарада , смятам, че ще се презастраховаш достатъчно. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 26, 2013 20:39 Заглавие: Re: каква стойност да има разделителния кондензатор |
|
|
| cosmel написа: | | да се закачат говорителите на тон корекректора. | Би ли качил една снимка, че досега не съм виждал тонкоректор със закачени говорители | cosmel написа: | | Сега се чудя какви стойности да ползвам за кондензаторите,за да мога да зема сигнала след корекциите и да може да се подаде сигнала към външен усилвател | Тонкоректора се свързва с обикновен кабел (без посока) към усилвателя. Ако имаше нужда от кондензатори, щяха да ги сложат в тонкоректора или в усилвателя, за да не се мандахерцат в свободното пространство | cosmel написа: | | (аненуатора) | Може ли да ме светнеш какво означава тая дума?  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 27, 2013 13:35 Заглавие: |
|
|
На "корекректора" Ануса !  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 27, 2013 21:51 Заглавие: |
|
|
| Моите благодарности на "gakal",за точния и ясен отговор. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Мар 27, 2013 23:51 Заглавие: |
|
|
Извинявам се за нахалството, ама понеже тая научна разработка е много ценна, може ли да качиш за архива една снимка на корекректора и аненуатора с окачените говорители и кондензатори?  |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 28, 2013 19:05 Заглавие: |
|
|
Значи ако входното съпротивление на тонкоректора ти е около 47-50 кОм сложи 220 nF за да постигнеш долна честота на пропускане 16 Hz по ниво -3dB
Ако входното съпротивление е 10ком отиваш на 1 uF, при входно 1ком отиваш на 10 uF. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 2:49 Заглавие: |
|
|
| vladimirstanoev написа: | Извинявам се за нахалството, ама понеже тая научна разработка е много ценна, може ли да качиш за архива една снимка на корекректора и аненуатора с окачените говорители и кондензатори?  |
Щом става дума за науката,ще направя всичко възможно.
Въпросното устройство за, което пуснах темата вече не ми принадлежи,за това немога да пусна снимки точно на него.Тук има ясни снимки на подобна техника.Обърни внимание на първата снимка,от там ще разбереш всичко описано от мен в началото на темата.
Ако има нещо пиши пак,с удоволствие бих ти обърнал внимание. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 2:52 Заглавие: |
|
|
| slav4o.com написа: | Значи ако входното съпротивление на тонкоректора ти е около 47-50 кОм сложи 220 nF за да постигнеш долна честота на пропускане 16 Hz по ниво -3dB
Ако входното съпротивление е 10ком отиваш на 1 uF, при входно 1ком отиваш на 10 uF. |
Тези стойности как се определят,питам от чисто любопитство за да знам и за по-напред,за други ситуации.Няма ли формули нещо.
Благодаря ти и на теб за изчерпателния отговор. |
|
|
 |
|