| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 10:02 Заглавие: Селена Б216 УКВ пренастройка. |
|
|
Привет на всички. Пренастройвам УКВ-то на една селена Б216 от долния на горния банд. В началото съм ползвал грешна схема и като не тръгна се разрових подробно и намерих коректната схема за моя случай. Слагам я в атача. Та на схемата има две възможности в табличката за пренастройка. УКВ-Е1 и УКВ-Е2. Как да се ориентирам? Това два под-обхвата ли са или 2 варианта на УКВ блока. На моя блок на алуминиевия капак пише само УКВ-С, на платката от долу пише ИЗМ 2, 7.103.041 _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 12:10 Заглавие: Re: Селена Б216 УКВ пренастройка. |
|
|
| shri написа: | | Това два под-обхвата ли са или 2 варианта на УКВ блока. | Два варианта на УКВ блока са - /88-108/ |
|
|
 |
shri Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 15:00 Заглавие: |
|
|
Благодаря за пояснението. Как да разбера моя блок кой вариант е? По схемата всичко си отговаря точно като елементна база и обозначения на елементите по платката. Или да пробвам и двата варианта. Разликата е в 3 кондензатора. Беше ми интересно да разбера. Човека който ми го донесе каза, че има още няколко за пренастройка. Иначе миналата седмица направих 2 Б211-ки, и един веф 211 тръгнаха от раз без проблем. Само се наложи леко да мръдна хетеродина за да влезе долния край в час. _________________ Денят е прекрасен забеляза ли го!!!
[email protected] |
|
|
 |
Radko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 29, 2013 15:34 Заглавие: |
|
|
В схемата са нанесени стойностите на елементите за стандарт ОИРТ, а в таблицата и двата варианта са за CCIR.
Но винаги при пренастройване на този модел Селена ми се е налагало да сваля по 2 навивки и от входната и осцилаторната бобини - L3 и L4, иначе се получава приемане по огледален канал и резултатът хич не е добър. _________________ skype: radko56 |
|
|
 |
|