| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 21:44 Заглавие: |
|
|
Много ми е чудно пробвал ли си с обикновена пръчка за антена евентуално изнесена на терасата с коаксиален кабел разбира се.
Аз в града на места където и слънце не огрява съм постигал перфектни резултати с разпънат кламер за антена Из околните села в рамките на 10тина километра от града също нямаше проблеми при добро време.
Приемника е от онези измислените трибуквени за без пари. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
taralion Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 22:02 Заглавие: |
|
|
| Да, най-напред пробвах със стайна антена тип телескопични рамена. Свих ги докрай и ги разтворих на 180* и с вертикално разположение. В стаята, панелка - нищо. На тересата се хванаха (нива не съм мерил), но при разместване тези, който са и сега слаби се губеха. Явно си има разлика в нивата на сигналите. С тази материя съм запознат, защото навремето правехме антени и усилватели за сръбската телевизия. По моите книжки Яги антенки има само до 40 канал. Тази я взех от нета и сравних вибратора, който е по-малък от тези в книжките - значи е за по-висок канал. Сметнах и U - коляното по описания начин и ето резултатите. Балуни имам, но трабва да правя кутийки и т.н. Без усилвател и умерен дъжд, според нивоиндикатора на ТВ-то: 41 кан. - 10, 51 кан. - 4 и 57 кан. - 30. С китайски усилвател от 10 лв. (JMA 8620SA2) се получиха нещата, но разликата в нивата остана: 41 кан. - 50, 51 кан. - 26 и 57 кан. - 54. Как ще коментирате промените съответно с и без усилвател. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 22:44 Заглавие: |
|
|
Това усилвателче си струва всеки лев (за не професионална работа) особено с изведено и читаво захранване. Явно ти трябва по широколентова антена и се сещам за логопериодична. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
|
|
 |
audiohack Опитен потребител

Регистриран на: 03 Апр 2008 Мнения: 151 Местожителство: Благоевград
|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 23:29 Заглавие: |
|
|
Според мен нещо му се е намокрило от дъжда, може кабела или усилватела! Иначе в тоя честотен обхват (ch.57)-762MHz, и доста по нагоре да се твърди, че дъждът пречи е просто несериозно! _________________ "Всичко си има обяснение, но човек не може да знае всичко!" |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 08, 2013 23:38 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Според мен нещо му се е намокрило от дъжда, може кабела или усилватела! |
Подкрепям , или по вероятно съгласуващото ! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 14:02 Заглавие: |
|
|
| Ето ви нови резултати от проведеното "лабораторно упражнение". Днес дъждът спря и сигналът се подобри. Обаче аз взех да мокра различни участъци на антената с вода и след това да я суша със сешоар. Получих интересни резултати. Проблема се явява и то интересно на въпросната честота (закономерно и най-високата 57 кан.) при намокряне и образуване на плътен воден филм около полипропиленовата тръба, която използвам за носеща страла. При намокряне на участък между първия и втория или втория и третия елемент сигналът намалява, но при намокряне между всичките директори, направо се срива. "U" коляното, като се намокри не е от такова значение. Ето и снимка на въпросната яги антенка: http://media.snimka.bg/s1/1942/030128956-big.jpg?r=0 |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 16:37 Заглавие: |
|
|
На мен ми се струва (доколкото може да се прецени от снимката), че нещо е тотално объркано.
Нещо дълги ми се виждат елементите. За тези честоти би трябвало да са 16-18 см. Би трябвало да ловиш с парче жица за антена.
И кабелът не го знам какъв и колко метра е. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 17:55 Заглавие: |
|
|
| Мястото на свързване на кабела с вибратора защо не е херметизирано? Ако така го е валял дъждът кабела е за хвърляне. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2013 20:18 Заглавие: |
|
|
Кабела или парчето от антената до вътрешността на терасата, където се свързва с кабела, който влиза вътре е обикновен меден с медна екранировка RG59, т.е. не е порест или с въздушна междина за да се удави. Нарочно ползвах такъв. Кабелът е меден, както и елементите на цялата антена - 10 мм^2 "рекордоман". Всички връзки са запоени и импрегнирани с лак. Елементите са прокарани през пролипропиленовата тръба и след това е нанизан обратно шлауха. В местата на отворите също е лакирано. Тръбата е затапена с капи. Въпросът е, защо при теста с водата и намокряне на носещата стрела сигнала се срива? В такъв случай, антената трябва да бъде на сухо или с чадърче отгоре.  |
|
|
 |
|