Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпроси за електромагнитна брава тип болт

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
morpheous87
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Апр 08, 2013 8:51    Заглавие: Въпроси за електромагнитна брава тип болт Отговорете с цитат

Здравейте,
нанесох се в апартамент (досега винаги съм бил в къща) и сега идва въпроса за максимално подсигуряване на входната врата. Секретни брави и прочие е ясно за всички, че не може да спре никой. Идеята ми е за по-нестандартно подхождане, оттам и да намаля максимално шанса за проникване. СОТ-а е ясен с предимствата и недостатъците му, иначе ще сложа един СОТ. Обаче ми се иска да не се стига до него и въобще да "отрежа" влизането вътре.

Мисля си да сложа електронна брава. След ровене из нета намерих нещо, което смятам ще свърши работа - ЕЛЕКТРОМАГНИТНА БРАВА ТИП БОЛТ (такава като на картинката).
Ще и сложа захранване, дистанционнен модул по мой избор (пак малко нестандартно).

Тук имам няколко въпроса. За да се проникне и да се разбие бравата според мен има два начина:
1. С взлом, ще устиска ли самата брава на напън?
2. Да се симулира дистанционното. Знам че това зависи изцяло от модула, който ще сложа. Но той ще е на принципа на модулите за СОТ, които включват и изключват. До колко надежни са те? Да се улови честотата на предаване на сигнала, но и самият криптиращ код? Дали има начин тази брава да се отключи и без да се докопат до модула за управление?

http://locksmithbg.com/userfiles/productlargeimages/product_1483.jpg
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Апр 08, 2013 23:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Не можеш да "отрежеш" нищо ако специалисти са те нарочили. Дали ще минат през стената, покрива, пода или прозореца все тая. Дори и хубав касов ключ като Мотура се отключва за 10 минути. Клипчета бол.

Ако си поставиш ясно дефинирана цел като да спреш кокошкари/наркомани - за начало се посъветвай с ключар.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
morpheous87
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 09, 2013 8:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Яки специалисти няма какво да търсят вътре, а и най-вече няма какво толкова да намерят. Не говорим за супер скъпа техника, ценности и пари вътре. Най-вече наркомани/кокошкари са таргет групата Smile А за супер спецовете си има и супер методи, но са свързани с много пари.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
nassto
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Апр 09, 2013 10:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
С взлом, ще устиска ли самата брава на напън?

Няма да устиска. Електронната брава може да задвижва резе, което да залоства вратата примерно. Така върху нея няма да има напън от разбиването. Не ми се вярва някой да тръгне да разбива душманската. Сега са се изпекли айдуците и си отключват нежно Very Happy . Според мен електронната брава трябва има точно тази функция. Аз бих го направил така.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 09, 2013 10:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Зависи така наречения "болт" (това което влиза от ел.бравата в касата) колко е здрав. Мисля че се продават различни диаметри. Колко от тях са плътни вътре е друг върпос. А колко са закалени..... е още по-забавно Smile

Но самата идея че има нещо, което не се знае къде е и какво е, ще внесе достатъчно смут у неопитния наркоман/кокошкар. И заради това си струва Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
disela
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Апр 09, 2013 13:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако не се лъжа, при отпадане на захранването болта се прибира автоматично, т.е бравата е заключена само при наличието на захранване. Според мен това е минус.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Вто Апр 09, 2013 19:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм експерт, ама познавам няколко човека дето се занимават с брави ключове, врати и ключалки -според всеобщото мнение най-добрите брави в момента били марка Герда. Цените са май бая високи, ама май това е най-доброто на пазара. Става въпрос за напълно механични брави.
http://bravite.com/bg/%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B0/%D0%91%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B8-%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B4%D0%B0/2
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Апр 10, 2013 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/28062
Върнете се в началото
tropper
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Апр 10, 2013 11:51    Заглавие: Отговорете с цитат

disela написа:
Ако не се лъжа, при отпадане на захранването болта се прибира автоматично, т.е бравата е ...

От гледна точка "сигурност" е минус, от противопожарна гледна точка е плюс. Въпрос на компромис.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети