|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
whili225 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2013 15:56 Заглавие: Свързване на Дневни светлини към Габарити на Кола |
|
|
Здравейте на всички, искам да свържа дневните светлини на колата, така че като включа габаритите, и те да се включват, дотук нищо особено. Но всъщност трябва да се спират, когато се включат късите, но принципно габаритите остават, следователно и дневните светлини. Попадна ми една схема от един друг форум
http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=214178&mode=view
където се използва реле. Аз реле на живо даже не съм виждал, камоли да свързвам. Та възможно ли ще е вместо динамото от схемата да използвам + от габарита, а + от габарита на схемата да заменя с + от късите светлини ?
Също как да разпозная съответните изводи на релето от схемата когато ми е в ръцете, и трябва ли да се слага някакъв бушон ?
Предварително се извинявам за лаишката си тема, но в момента наистина нямам време да се образовам в тази насока и ще разчитам на елементарните си познания и вашата помощ. Поздрави !  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dodov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2013 16:27 Заглавие: |
|
|
Щом не разбираш от токове и жици, закарай колата на някой майстор, който да ти монтира каквото трябва. Сега ще почне едно питане за колата, модел , куплунги, цветове, номера на изводи, къде да срежеш, къде да заголиш и тн. После да не стане така да има пушек и пламъци.  |
|
|
 |
whili225 Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2013 18:19 Заглавие: |
|
|
Е то така ама в днешно време и на майстор да я закарам не се знае как ще я направи.... Въпросите които си ги имах ги зададох, за друго нямам какво да питам или поне съм преценил, че ще се справя по време на работата. Та очаквам някой все пак да ми отговори. Поздрави  |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2013 19:17 Заглавие: |
|
|
Да имаш поне мултицет, евентуално да знаеш откъде върви тока ?
Да прецениш вместо да ходиш в болница за операция да хванеш ножа и сатъра ида се оперираш в домашни условия? Че доктора и него не го знаеш какъв е и май разбираш повече от него?
Може и да викаш селския касапин за асистент че и той е професионалист в използването на въпросните инструименти?! _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
whili225 Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Апр 13, 2013 10:50 Заглавие: |
|
|
Ех тея български форуми няма да се научим никога .
Сещам се как в американския форум питаш и ти отговарят, в руския питаш и те питат, а в българския питаш и всеки ти обяснява колко си прост - убедих се напълно.
Предполагам че в този форум малко или много си разбирате от електроника и от жици, та затова зададох конкретни въпроси с цел да получа конкретни отговори, ако исках да чета философии на хора без работа щях да пиша в друг форум или да отида на пазара.
Та накратко който има намерение и знания да ми отговори, да го направи, ще му бъда благодарен, а който не може или няма намерение въобще да не пише, и пак ще му бъда благодарен. Айде с добро
А са такива щото са пълни с българчета,като тебе, дето не се научиха че като не разбират от нещо има майстори!И като още един път тръгнеш да обясняваш на модератор къде да пише и какво да прави-ще заминеш в бан-листата  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|