Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Свързване на Дневни светлини към Габарити на Кола

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
whili225
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 12, 2013 15:56    Заглавие: Свързване на Дневни светлини към Габарити на Кола Отговорете с цитат

Здравейте на всички, искам да свържа дневните светлини на колата, така че като включа габаритите, и те да се включват, дотук нищо особено. Но всъщност трябва да се спират, когато се включат късите, но принципно габаритите остават, следователно и дневните светлини. Попадна ми една схема от един друг форум
http://www.vwclub.bg/forum/download/file.php?id=214178&mode=view
където се използва реле. Аз реле на живо даже не съм виждал, камоли да свързвам. Та възможно ли ще е вместо динамото от схемата да използвам + от габарита, а + от габарита на схемата да заменя с + от късите светлини ?
Също как да разпозная съответните изводи на релето от схемата когато ми е в ръцете, и трябва ли да се слага някакъв бушон ?
Предварително се извинявам за лаишката си тема, но в момента наистина нямам време да се образовам в тази насока и ще разчитам на елементарните си познания и вашата помощ. Поздрави ! Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
dodov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Попово

МнениеПуснато на: Пет Апр 12, 2013 16:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Щом не разбираш от токове и жици, закарай колата на някой майстор, който да ти монтира каквото трябва. Сега ще почне едно питане за колата, модел , куплунги, цветове, номера на изводи, къде да срежеш, къде да заголиш и тн. После да не стане така да има пушек и пламъци. Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
whili225
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Апр 12, 2013 18:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Е то така ама в днешно време и на майстор да я закарам не се знае как ще я направи.... Въпросите които си ги имах ги зададох, за друго нямам какво да питам или поне съм преценил, че ще се справя по време на работата. Та очаквам някой все пак да ми отговори. Поздрави Smile
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Апр 12, 2013 19:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Да имаш поне мултицет, евентуално да знаеш откъде върви тока ?

Да прецениш вместо да ходиш в болница за операция да хванеш ножа и сатъра ида се оперираш в домашни условия? Че доктора и него не го знаеш какъв е и май разбираш повече от него?
Може и да викаш селския касапин за асистент че и той е професионалист в използването на въпросните инструименти?!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
whili225
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Апр 13, 2013 10:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Ех тея български форуми няма да се научим никога .
Сещам се как в американския форум питаш и ти отговарят, в руския питаш и те питат, а в българския питаш и всеки ти обяснява колко си прост - убедих се напълно.
Предполагам че в този форум малко или много си разбирате от електроника и от жици, та затова зададох конкретни въпроси с цел да получа конкретни отговори, ако исках да чета философии на хора без работа щях да пиша в друг форум или да отида на пазара.
Та накратко който има намерение и знания да ми отговори, да го направи, ще му бъда благодарен, а който не може или няма намерение въобще да не пише, и пак ще му бъда благодарен. Айде с добро Smile

Exclamation Arrow А са такива щото са пълни с българчета,като тебе, дето не се научиха че като не разбират от нещо има майстори!И като още един път тръгнеш да обясняваш на модератор къде да пише и какво да прави-ще заминеш в бан-листата Exclamation
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети