| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
plamak91 Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 18:22 Заглавие: Помощ за ремонт на Samsung HDD |
|
|
Здравейте!
Разполагам със следния хард: Samsung HD203WI/CE .
http://www.tomshardware.com/reviews/2tb-hard-drive-constellation,2630-2.html
Проблема му, е че не се засича от биоса/вероятно забила електроника/. Опитах всевъзможни варианти със sata-ta, но ефекта е никакъв. Молбата ми е ако някой може да ми сподели набора сервизни команди(diagnostic commands) за модела, за да го пипна през Hyper Terminal - a . Разполагам с командите за Seagate, но за Samsung не открих в интернет.Дали са същите след като са една корпорация?
Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Techmaniac Опитен потребител

|
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 19:39 Заглавие: |
|
|
Ако си мислиш, че проблема е забила електроника.. Просто намираш същата и тестваш, но лично аз се съмнявам да е там проблема.
По-скоро нулевия сектор на диска. От там се изчитат данни. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 20:26 Заглавие: |
|
|
| mishomvp написа: | | ....По-скоро нулевия сектор на диска. От там се изчитат данни. |
BIOS a не чете данни от нулевия сектор , дори при повреден нулев сектор BIOS a ще прочете логическата организация на хард а / глави ,сектори,mode... / ,защото я чете от контролера на хард а . А на нулевия сектор http://spetrovich.narod.ru/img6/diski.htm |
|
|
 |
ko-pach Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 20:50 Заглавие: |
|
|
Techmaniac, я вържи гола платка да видим какъв хард ще отчете BIOS  _________________ Electronic circuits |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Апр 15, 2013 21:04 Заглавие: |
|
|
| ko-pach написа: | Techmaniac..... да видим какъв хард ще отчете BIOS  | - не съм описал такъв случай , но ако маскираш съответни флагове - диска е развъртян ,инициализиран.... , ще отчете такъв за какъвто е произведена и настроена платката - пример LCT серията на Quantum също с MFM хард диск извади му захранващия куплунг и компютъра пак ще го отчете със САТА не съм опитвал , но при повреден нулев сектор ,BIOS a чете и рапортува лог. организация вкл. и на SATA HDD ta.
P.S. Опитай запълни нулевия сектор с нули и виж показанията на БИОС а - няма да се променят. |
|
|
 |
|