| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 13:40 Заглавие: LCD Toshiba 26a3000P- вертикални линии |
|
|
Колеги ,телевизорът е LCD Toshiba 26a3000P. Проблемът е вертикални цветни вертикални линии по целия екран. Същите се променят с промяна на изображението. Звукът е нормален.
захранване - РЕ0300
T-CON LC260WX2-SLE1
На MAIN BOARD не намерих надписа
Панел LC260WX2
Захранващите напрежения смятам, че са добре 18,2V 41,8V 24,2V и 30,2V. Нямаше надути кондензатори. За всеки случай съм подменил кондензаторите в захранването с нови. На T-CON има 12V и 1,8V и измерих следните напрежения в контролните точки.
VGL-4,98V
VCC-3,27V
VDD-15,11V
VGH-10,5V
GSC-2,13V
GOE-0,4V
GSP -0,09V
VR_VCOM- 6,01V
VCOM_R-6,01V
V_COM_L-6,01V
Не успях да намеря схема за този телевизор и да направя други измервания . Моля ,ако някой може да ме насочи дали да сменям T-CON или нещата отиват към панел. Благодаря предварително.
Напиши си пълното наименование на панела,SLE2 ли там къвто е-никой не е длъжен да гадае  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
heliosss Активен потребител

Регистриран на: 20 Май 2012 Мнения: 85 Местожителство: Zlatica/Pirdop
|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 13:59 Заглавие: |
|
|
| За всеки случай - размърдай лентовите кабели от T-con, към матрицата... |
|
|
 |
bachev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 14:14 Заглавие: |
|
|
| Няма промяна.Също така и съм ги почистил |
|
|
 |
dobrin_67 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 14:20 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | За всеки случай - размърдай лентовите кабели от T-con, към матрицата... |
По скоро пробвай да ги притиснеш с пръста и гледай дали ще има промяна, ако имаш връзка с клиента попитай дали е станало изведнъж или постепенно на отсеци.
П.С. Явно сме писали по едно и също време. Сега видях че си ги "почистил" значи мястото за което говорим е заводски залепен лентовия кабел към стъклото и много често там прави беля като се отлепя. До сега не съм чул за успешно залепяне в сервизни условия. Постигал съм някакъв успех с притискане на лентата към стъклото с твърд дунапрен или някакъв шлаух. Пък ако някой колега знае по добър метод мисля че всички ще сме му благодарни ако го сподели.
Последната промяна е направена от dobrin_67 на Чет Май 09, 2013 15:26; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 14:58 Заглавие: |
|
|
Ефекта/дефекта, постоянен ли е във времето? Ако "изображението" /което не личи от снимката ти/, "прозира" постоянно, е твърде вероятно драйверите да работят?! Прегледай за пулсации по електролитите в Т-кона. Не нужно да са надути, за да са дали фира........ Докато се намери схема - ще е малко на тото. ........... виж дали някой електролит или чип, в Т-кона не се нагрява повече... |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 15:13 Заглавие: |
|
|
| heliosss написа: | | ...вероятно драйверите да работят?! Прегледай за пулсации по електролитите в Т-кона. |
А ако на тоя борд няма нито един електролит .Кои драйвъри не работят.Нека първо да се погледне борда и после ......
Не ли по добре да се включи тоя борд в тестови режим и да се намери какви напрежения трябва да има по контролните точки . _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 15:22 Заглавие: |
|
|
Прав си, Пепи!  |
|
|
 |
ivo07 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 15:24 Заглавие: |
|
|
| Понеже Пепи ме изпревари с цитата , да направя само малка подсказка за питащия . VGL ти е отрицателно , а VGH ти е ниско |
|
|
 |
mteddy Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 15:25 Заглавие: |
|
|
Тези напрежения не ми харесват. Пробвай с изключване на кабелите, споменати в предните постове, дали ще има промяна в стойностите.
има стойност типично:15-35 волта, а бих казал и 20-~40 принципно.
има стойност -(минус)5-8 волта.
- ОК
- ОК като го приемам за 3.3
| Цитат: | VCOM_R-6,01V
V_COM_L-6,01V | - VCOM_R=VCOM_L - 7 волта
Това последното го прочетох от полския форум. |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 09, 2013 15:35 Заглавие: |
|
|
Ето ТУК има за доста бордове,може и тоя да го има тук. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|