|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Ivo^^ Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Яну 04, 2005 1:31 Заглавие: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? |
|
|
Здравеите, мисля да си купувам усилвател , нужно ми е нещо по-професионално, по-издражливо (в смисал на продалжителност на работа без да се спира),нужно ми е нещо с мощност не по малко от 450w 8ома на канал . Но тъй като не разполагам с голям бюджет
за да си позволя нещо наистина марково като Dynacord , Electro voice
и дори по-ефтините Behringer които са около 1000лв
съм пренуден да се насоча към Phonic с модела MAX2500 който е 2 по 500вата на 8ома и е на цена 700лв . Тук е и вапросът ми към вас , ако сте си имали работа с такива стапала . Искам да знам дали са достатачно добри , дали изкарват звука достатачно реален и достатачно динамичен. Моля ви помогнете ми да направя правилен избор! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
PACH Гост
|
Пуснато на: Пет Апр 29, 2005 20:36 Заглавие: Re: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? |
|
|
Здрасти колега, какво да ти кажа, лятото работих със един такъв на който бях закачил 2 баса по 500 вата и нямах никакви проблеми.Днес говорих с един човек който продава такава апаратура.Та попитах го какво е по добре да взема, Фоник или Берингер, вътре са почти едни и същи, свирят почти без никаква разлика, само дето Фоника ако му станело нещо имал спец защита да предпази тонколоните за разлика от берингера който бил с по стандарта защита.Мин лято бяха счупили един жак който даваше на-късо и усилвателя автоматично отчете това и шунтира канала.Успех с избора  |
|
|
 |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Май 26, 2005 10:07 Заглавие: Re: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? |
|
|
| Ivo^^ написа: | Здравеите, мисля да си купувам усилвател , нужно ми е нещо по-професионално, по-издражливо (в смисал на продалжителност на работа без да се спира),нужно ми е нещо с мощност не по малко от 450w 8ома на канал . Но тъй като не разполагам с голям бюджет
за да си позволя нещо наистина марково като Dynacord , Electro voice
и дори по-ефтините Behringer които са около 1000лв
съм пренуден да се насоча към Phonic с модела MAX2500 който е 2 по 500вата на 8ома и е на цена 700лв . Тук е и вапросът ми към вас , ако сте си имали работа с такива стапала . Искам да знам дали са достатачно добри , дали изкарват звука достатачно реален и достатачно динамичен. Моля ви помогнете ми да направя правилен избор! |
здравеи аз мисля 4е не е нужно да е маркова просто изли6ни пари аз сащо се занимавам с озву4аване стапалата са ми балгарски и сам много доволен има едно твардение 4е на6ите стапала не би ли ка4ествени което не е вярно и 6те ти кажа защо и това е поради факта 4е на6ите са доста по сложни от марковите и много по за6титени но просто не са маркови мисли6 ли 4е JBL са по добри от на6ите м Не не са просто са JBL Dynakord сената им е висока само заради марката ... а за мощноста съм на мнение 4е няма смисал да товариш говрителите ако те са 500 вата пусни им 200 това е напално достата4но хем ще имат резерв от 300 вата .Аз мисля така  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Ivo Pifa Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 11:32 Заглавие: |
|
|
Phonic си е марка и то стабилна, но е сравнително неизвестна в България.
Около две години съм ползвал тяхно стъпало, 2х600W, но вече не помня точния модел, и то в повечето случаи при сериозен тормоз. Впечатленията ми са отлични - много добър звук, стабилност при големи и продължителни натоварвания и всевъзможни защити и на стъпалото, и на колоните. Специално този модел просто нямаше начин да се повреди при каквито и да е условия (е, не съм пробвал да го залея с нещо ). Разглеждал съм и проспект на фирмата, тогава работех в магазин за музикантска апаратура, и тези защити бяха стандартни за почти всички модели. Цените са доста по-приятни от тези на по-известните Dynacord, Electrovoice и т.н. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 27, 2005 13:31 Заглавие: по темата |
|
|
| Ivo Pifa написа: | Phonic си е марка и то стабилна, но е сравнително неизвестна в България.
Около две години съм ползвал тяхно стъпало, 2х600W, но вече не помня точния модел, и то в повечето случаи при сериозен тормоз. Впечатленията ми са отлични - много добър звук, стабилност при големи и продължителни натоварвания и всевъзможни защити и на стъпалото, и на колоните. Специално този модел просто нямаше начин да се повреди при каквито и да е условия (е, не съм пробвал да го залея с нещо ). Разглеждал съм и проспект на фирмата, тогава работех в магазин за музикантска апаратура, и тези защити бяха стандартни за почти всички модели. Цените са доста по-приятни от тези на по-известните Dynacord, Electrovoice и т.н. |
да разбира се не е само Dynacord JBL ELEKTROVOICE сега фирми да искаш и пари да имаш за защитите това е добре но мисля 4е има нужда само от две ... закаснителното реле.Бях видял една схема беше много интересно релето изпалнява вси4ки защити закаснява при пускане и при някакаж пробив на преход емитер колектор изклу4ва изходите както и при укасяване е и една температурна защита хем 4е има стапала които загряват до 50 / 55 градуса и неим трябва нито вентилатор бих искал да видя такова стапало Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една  _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 19:40 Заглавие: Re: по темата |
|
|
| Цитат: | ...Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една  |
Мислиш, ама много грешиш! Научи законите на ОМ и ми кажи какво ще стане като вържеш 3 колони на един канал! _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 20:05 Заглавие: Re: по темата |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Цитат: | ...Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една  |
Мислиш, ама много грешиш! Научи законите на ОМ и ми кажи какво ще стане като вържеш 3 колони на един канал! |
хехехехех за закона на Ом некоментирам маи го у4ихме по електротехника в 9 а за канала е много просто 3 канала спаралелени се смятат за един - пример 2 канала по 8 ома с мощност 100 вата
спаралелени - 1 канал 4 ома с мощност 400 вата
пример : 6 канала по 8 ома с мощност 100 вата
спаралелени 1 канал (приблезитело 0.5 ома ) мощност 1200 вата при положение 4е товара е 4 ома.
А сега ти вземи си оправи представите 4е 1 канал може да баде товарен с една колона ... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пон Май 30, 2005 21:10 Заглавие: |
|
|
Работата е че искам да ти кажа, че ще падне много съпротивлението, и ако усилвателя е 8 ома, ти му пуснеш 4, ще започнат да включват защитите. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Май 31, 2005 7:45 Заглавие: ре |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Работата е че искам да ти кажа, че ще падне много съпротивлението, и ако усилвателя е 8 ома, ти му пуснеш 4, ще започнат да включват защитите. |
да съгласен съм напълно с теб но мисля че и ти ще се съгласиш ако ти кажа че много по добре ще свирят 3 колони спаралелени на 2 ома или още по малко отколкото 3 колони самостоятелно сварзани на по 8 ома
мисля че разликата ще баде голяма и от закона на Ом това става ясно по малко сапротивление по голям ток _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|