Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Phonic усилватели !!!! какво ще кажете???

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Ivo^^
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Gabrovo

МнениеПуснато на: Вто Яну 04, 2005 1:31    Заглавие: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? Отговорете с цитат

Здравеите, мисля да си купувам усилвател , нужно ми е нещо по-професионално, по-издражливо (в смисал на продалжителност на работа без да се спира),нужно ми е нещо с мощност не по малко от 450w 8ома на канал . Но тъй като не разполагам с голям бюджет
за да си позволя нещо наистина марково като Dynacord , Electro voice
и дори по-ефтините Behringer които са около 1000лв
съм пренуден да се насоча към Phonic с модела MAX2500 който е 2 по 500вата на 8ома и е на цена 700лв . Тук е и вапросът ми към вас , ако сте си имали работа с такива стапала . Искам да знам дали са достатачно добри , дали изкарват звука достатачно реален и достатачно динамичен. Моля ви помогнете ми да направя правилен избор!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
PACH
Гост

МнениеПуснато на: Пет Апр 29, 2005 20:36    Заглавие: Re: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? Отговорете с цитат

Здрасти колега, какво да ти кажа, лятото работих със един такъв на който бях закачил 2 баса по 500 вата и нямах никакви проблеми.Днес говорих с един човек който продава такава апаратура.Та попитах го какво е по добре да взема, Фоник или Берингер, вътре са почти едни и същи, свирят почти без никаква разлика, само дето Фоника ако му станело нещо имал спец защита да предпази тонколоните за разлика от берингера който бил с по стандарта защита.Мин лято бяха счупили един жак който даваше на-късо и усилвателя автоматично отчете това и шунтира канала.Успех с избора Smile
Върнете се в началото
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Чет Май 26, 2005 10:07    Заглавие: Re: Phonic усилватели !!!! какво ще кажете??? Отговорете с цитат

Ivo^^ написа:
Здравеите, мисля да си купувам усилвател , нужно ми е нещо по-професионално, по-издражливо (в смисал на продалжителност на работа без да се спира),нужно ми е нещо с мощност не по малко от 450w 8ома на канал . Но тъй като не разполагам с голям бюджет
за да си позволя нещо наистина марково като Dynacord , Electro voice
и дори по-ефтините Behringer които са около 1000лв
съм пренуден да се насоча към Phonic с модела MAX2500 който е 2 по 500вата на 8ома и е на цена 700лв . Тук е и вапросът ми към вас , ако сте си имали работа с такива стапала . Искам да знам дали са достатачно добри , дали изкарват звука достатачно реален и достатачно динамичен. Моля ви помогнете ми да направя правилен избор!

здравеи аз мисля 4е не е нужно да е маркова просто изли6ни пари аз сащо се занимавам с озву4аване стапалата са ми балгарски и сам много доволен има едно твардение 4е на6ите стапала не би ли ка4ествени което не е вярно и 6те ти кажа защо и това е поради факта 4е на6ите са доста по сложни от марковите и много по за6титени но просто не са маркови мисли6 ли 4е JBL са по добри от на6ите м Не не са просто са JBL Dynakord сената им е висока само заради марката ... а за мощноста съм на мнение 4е няма смисал да товариш говрителите ако те са 500 вата пусни им 200 това е напално достата4но хем ще имат резерв от 300 вата .Аз мисля така Smile
Ivo Pifa
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пет Май 27, 2005 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Phonic си е марка и то стабилна, но е сравнително неизвестна в България.
Около две години съм ползвал тяхно стъпало, 2х600W, но вече не помня точния модел, и то в повечето случаи при сериозен тормоз. Впечатленията ми са отлични - много добър звук, стабилност при големи и продължителни натоварвания и всевъзможни защити и на стъпалото, и на колоните. Специално този модел просто нямаше начин да се повреди при каквито и да е условия (е, не съм пробвал да го залея с нещо Cool ). Разглеждал съм и проспект на фирмата, тогава работех в магазин за музикантска апаратура, и тези защити бяха стандартни за почти всички модели. Цените са доста по-приятни от тези на по-известните Dynacord, Electrovoice и т.н.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Май 27, 2005 13:31    Заглавие: по темата Отговорете с цитат

Ivo Pifa написа:
Phonic си е марка и то стабилна, но е сравнително неизвестна в България.
Около две години съм ползвал тяхно стъпало, 2х600W, но вече не помня точния модел, и то в повечето случаи при сериозен тормоз. Впечатленията ми са отлични - много добър звук, стабилност при големи и продължителни натоварвания и всевъзможни защити и на стъпалото, и на колоните. Специално този модел просто нямаше начин да се повреди при каквито и да е условия (е, не съм пробвал да го залея с нещо Cool ). Разглеждал съм и проспект на фирмата, тогава работех в магазин за музикантска апаратура, и тези защити бяха стандартни за почти всички модели. Цените са доста по-приятни от тези на по-известните Dynacord, Electrovoice и т.н.

да разбира се не е само Dynacord JBL ELEKTROVOICE сега фирми да искаш и пари да имаш за защитите това е добре но мисля 4е има нужда само от две ... закаснителното реле.Бях видял една схема беше много интересно релето изпалнява вси4ки защити закаснява при пускане и при някакаж пробив на преход емитер колектор изклу4ва изходите както и при укасяване е и една температурна защита хем 4е има стапала които загряват до 50 / 55 градуса и неим трябва нито вентилатор бих искал да видя такова стапало Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една Rolling Eyes
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 19:40    Заглавие: Re: по темата Отговорете с цитат

Цитат:
...Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една Rolling Eyes

Мислиш, ама много грешиш! Научи законите на ОМ и ми кажи какво ще стане като вържеш 3 колони на един канал!
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 20:05    Заглавие: Re: по темата Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Цитат:
...Phonic а за 600 Вата мисля 4е ще е по добре да работят 3 колони по 200 Вата отколкото една Rolling Eyes

Мислиш, ама много грешиш! Научи законите на ОМ и ми кажи какво ще стане като вържеш 3 колони на един канал!

хехехехех за закона на Ом некоментирам маи го у4ихме по електротехника в 9 а за канала е много просто 3 канала спаралелени се смятат за един - пример 2 канала по 8 ома с мощност 100 вата
спаралелени - 1 канал 4 ома с мощност 400 вата
пример : 6 канала по 8 ома с мощност 100 вата
спаралелени 1 канал (приблезитело 0.5 ома ) мощност 1200 вата при положение 4е товара е 4 ома.

А сега ти вземи си оправи представите 4е 1 канал може да баде товарен с една колона ...
Milen_haskovo
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София/Хасково

МнениеПуснато на: Пон Май 30, 2005 21:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Работата е че искам да ти кажа, че ще падне много съпротивлението, и ако усилвателя е 8 ома, ти му пуснеш 4, ще започнат да включват защитите.
hapy_boy_21
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Май 31, 2005 7:45    Заглавие: ре Отговорете с цитат

Milen_haskovo написа:
Работата е че искам да ти кажа, че ще падне много съпротивлението, и ако усилвателя е 8 ома, ти му пуснеш 4, ще започнат да включват защитите.

да съгласен съм напълно с теб но мисля че и ти ще се съгласиш ако ти кажа че много по добре ще свирят 3 колони спаралелени на 2 ома или още по малко отколкото 3 колони самостоятелно сварзани на по 8 ома
мисля че разликата ще баде голяма и от закона на Ом това става ясно по малко сапротивление по голям ток
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети